Nyári esküvőre érdemes úgy készülni, hogy bármikor beüthet egy nehezen elviselhető kánikula, így szóba sem jöhetnek a nehézkes anyagú, flitteres, vagy testre tapadós alkalmi ruhák.

Bár a hőség megkívánja a lengébb partiruhákat, a sikkes megjelenésre éppúgy ügyelni kell, még akkor is, ha szabadtéri esküvőre szól a meghívó, amelynek egy kert, vagy terasz a helyszíne. A felettébb bájos, de hétköznapi kánikularuhák nem felelnek meg egy elegáns összejövetelre, ahogyan a túlságosan mini, vagy kihívó darabok sem.

Könnyed, finom anyagú, és üde, pasztelles színű megoldások közül érdemes válogatni, melyek letisztult, visszafogott fazonnal rendelkeznek, vagyis mellőzik a nagy melegben nem túl kényelmes, habos-babos, többrétegű, flitteres, fodros részleteket. A merev koktélruhák és a nagyestélyik nem felelnek meg egy ilyen eseményen, inkább a félelegáns midi és maxiruhák felé ajánlott kacsintgatni.

A túl sok díszítés és a szoros, testre simuló szabás a komfortosság kárára mehet. Ám akadnak olyan sziluettek, amelyek az arany középutat képviselik a klasszikus és szolid, valamint a modern, divatos partiruhák között.

Szellősek ugyan, de nem kacérak, és egyszerűségük ellenére kifejezetten csinosak, elegánsak, nőiesek. Az általunk összegyűjtött alkalmi ruhák hőségben is kellemesen szellőznek, és tánc közben sem korlátozzák a szabad mozgást.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés