Ezek az esküvői ruhák remekül passzolnak telt alakra, előnyösen formálják a sziluettet és kiemelik a nőies vonalakat.

hirdetés

A tökéletes esküvői ruha megtalálása cseppet sem egyszerű feladat, hiszen több szempontot kell figyelembe venni a stílustól kezdve a fazon kialakításáig. Őszi-téli menyegző esetén a kreáció anyaga sem lehet mellékes, bár ilyenkor is javában divatosak a könnyed organzák, tüllök és selymek, de a nehézkesebb taft is helyet kap a kínálatban.

A szabás kiválasztásához azonban nem elég csupán a trendeket figyelni, az alkati adottságok is számítanak, nagy mellek esetén például egész másképp érvényesülnek a kivágottabb, mélyebben dekoltált ruhák, illetve a túlságosan zárt, magas nyakú verziók sem mindig szerencsések. Mindezeken kívül a menyasszony elképzelései is nagyon fontosak, hiszen ő tudja a legjobban, hogy miben érzi igazán jól magát.

Noha külső szemlélőként az egész ceremónia egy tündérmese, a legtöbben elképesztően izgulnak, hogy minden rendben menjen a nap folyamán. Az már csak olaj a tűzre, ha még a ruha sem passzol igazán, kényelmetlen vagy éppen feszengést kelt a viselőjében.

Bár vannak olyan fazonok, amelyek a legtöbb alkaton szuperül mutatnak, nem minden szabásra igaz, hogy bárki viselheti. Ennek ellenére legyen szó hercegnős, letisztult vagy éppen szexis vonalvezetésről, bármelyik szóba jöhet teltebb, molett formák esetén, az alkati előnyök kiemelése a részleteken múlik.

Esküvői ruhák telt alakra: ezek a fazonok előnyösen formálják a sziluettet

Az egyértelmű, hogy mindenki szeretné a maximumot kihozni magából az esküvőn, ám a lenyűgöző külső nem azon múlik, hogy mit mutat a mérleg. A megfelelő ruha kiválasztása éppen elegendő az emlékezetes, ámulatba ejtő megjelenéshez. Ahogy az alacsony, vagy éppen átlagnál magasabb nők, úgy a telt alakkal rendelkező nők számára is akadnak olyan fazonok, amelyek előnyösen formálják a sziluettet, miközben nem okoznak kényelmetlenséget, mint mondjuk, egy szoros fűző. Ha némi inspirációra van szükséged a fazon kiválasztásához, az alábbi képek segíthetnek.

A V kivágás szexi és nyújtja a felsőtestet

A V kivágású fazonok optikailag nyújtják a felsőtestet, ennek köszönhetően elképesztően előnyösnek bizonyulnak. A mélyen húzódó dekoltázs hosszantilag vezeti végig a tekintetet, a szemeket a karcsú derékvonalra tereli. Amellett, hogy roppant szexi és nőies kisugárzást kölcsönöz, elképesztően divatos is.

Akár bővebb, hercegnős, akár légies, letisztult és egyenes vonalvezetésű ruhák esetén is bevethető ez az apró trükk. A fókuszt még inkább a felsőtestre lehet helyezni egy kis díszítéssel, a csipke vagy éppen a csillogó kövek garantáltan kihangsúlyozzák a nőiességet és kiemelik az előnyös vonásokat.

 

Az ujjak kialakításával is lehet trükközni

Telt alak esetén sok menyasszony számára a vastagabb karok okoznak problémát. Noha azt mondják, nem feltétlenül szabad takargatni az elrejteni kívánt területet, hiszen éppen ezzel hívjuk fel rá a figyelmet, vannak olyan trükkök, amelyek segíthetnek abban, hogy az ara jobban érezze magát a bőrében. A buggyos, bő kialakítású karszabás tökéletes választás.

 

Egy áttetsző csipkeanyaggal nem lehet hibázni, ez képviseli az arany középutat. A lágyan bővülő, sejtelmes anyag finoman mutatja meg a karokat, takarja a vastagságot, miközben mégsem rejti el teljesen a területet. A bővebb szabás akkor mutat igazán jól, ha a ruha felsőrésze szűkebb, esetleg derékban húzott. Ilyen esetben még inkább kiemeli a nőies vonásokat.

 

Vannak olyan fazonok, amelyek megengedik, hogy időjárástól függően variálni lehessen a kialakításukon. Egy őszi esküvő esetében például szuper lehetőség, ha változtatni lehet az ujjak hosszán. Legyen szó csipkeanyagú, buggyos, fodros vagy harangszerűen bővülő szabásról, a hűvös időben bármelyik remek választásnak bizonyul.

Az átlapolt felsőrész rendkívül előnyös

Az átlapolt felsőrész egy minimális diszharmóniát ébreszt az agyban, s mivel aszimmetrikusan vezeti a tekintetet, előnyösen formálja a felsőtestet. Almaalkatú menyasszonyok számára zseniális választás egy ilyen szabású ruha, különösen a mell alatt húzott változatok.

Ez a fazon garantáltan karcsúsítja az alakot!

A derékban vagy éppen mell alatt karcsúsított fazonok optikailag vékonyabbnak mutatják az alakot. A finoman, könnyeden bővülő szoknyarész egyszerű, elegáns, mégis nőies megjelenést kölcsönöz. Ezek a darabok roppant kényelmesek, nem okoznak feszengést az ara számára, miközben mégis előidézik a lenyűgöző hatást.

A még látványosabb összkép érdekében lehet játszani az anyagokkal, a díszítéssel. A ruha ráncolása hosszantilag vezeti a tekintetet, ennek köszönhetően nyújtja a felsőtestet. A csipke játékos eleganciát tükröz, míg a gombok sorozata szintén karcsúsító hatással bír.

 

A testhez simuló darabok is lehetnek előnyösek

A testhez simuló daraboktól sem szabad elzárkózni. Telt alak, szélesebb csípő esetén sokat számít a megfelelő fazon, amely roppant csinosan mutat molett alkaton is. Az egyenes szabású vagy éppen alul kiszélesedő sellőfazonok rendkívül előnyösek lehetnek, ha a kreáció felsőrésze ellensúlyozza a szélesítő hatást. A buggyos ujjak mellett például remekül fest a test vonalát követő szoknyarész.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Anthropoligie/anthropologie.com.

  • Megosztás:
hirdetés