Az esküvői ruha kiválasztása talán az egyik legfontosabb pontja a nagy nap előkészületeinek, a divat pedig évről évre változik, így az ara helyzete cseppet sem könnyű. Az idei trendek a légies, könnyed anyagokat részesítik előnyben, ám nem marad el a habos-babos hercegnőstílus sem.

hirdetés

A legtöbb esküvőt a melegebb hónapokban tartják, ám minden előkészületnek érdemes még idejében nekilátni. A ruhaválasztás már önmagában időigényes lehet, ráadásul a döntés meghozatalával még nem ér véget a öltözékkel kapcsolatos hercehurca. A méretre szabás, a ruhapróbák sorozata mind-mind hosszú időt vesznek igénybe.

Az idei évben főleg a könnyed, légies anyagok dominálnak. Az utcai divatban tavaly igencsak sikkessé vált a hálóruhára hajazó szettek viselése, az esküvői divatot pedig úgyszintén inspirálták a szexi, dögös neglizsék és kombinék. Természetesen a kislánykorban megálmodott, hercegnős vonaltól sem kell idén elbúcsúzni, sőt, a fátyol is visszatér az idei trendek közé.

Könnyed, légies darabokkal jelentkezik a tavaszi-nyári esküvőiruha-divat

Az idei évben főleg a laza, könnyed fazonok és légies anyagok dominálnak az esküvői ruhák terén. A modern menyasszonyok valódi istennőnek érezhetik magukat ezekben a kényelmes, kifinomultan nőies, mégis szexi darabokban. A csinos kis hálóingek hangulatát megidéző kreációk fesztelen eleganciát sugároznak, nincs hatalmas anyagtömeg, levegőt elszorító fűző.

Az egyszerű vonalvezetésű ruháknál jellemző a mélyebb dekoltázs, valamint az igencsak áttetsző szövetek uralják az idei, 2022-es esküvői trendet. A bevállalós menyasszonyok számára is ajánlott egy testszínű, testhezálló ruha viselése a fantasztikus, fehér kreáció alatt, hiszen kellemetlen szituáció alakulhat ki a nagy napon, különösen derűs fényviszonyok mellett.

 

Természetesen a szexi csipke sem maradhat el, ám idén ez a közkedvelt, elegáns és mégis játékos anyag is egy könnyedebb formában jelenik meg. Egy légies, áttetsző szövettel körülölelt szabás máris elveszi a csipke komolyságát és erőteljes kisugárzását. Ezek a falatnyi, mégis nőies darabok a legnagyobb kánikulában is kitűnő választásnak bizonyulnak, márpedig a nyári forróság nem kíméli a menyasszonyokat sem.

 

A szexi dekoltázs, a könnyed anyagok mellett egyértelműen megjelennek a romantikus részletek is. A buggyos ujjak, tüllös hatású anyagok, valamint áttetsző szövetek garantáltan megidézik a tökéletes hangulatot a nagy napon. A gyönyörű ara elképesztően nőiesnek érezheti magát ezekben a zseniális kreációkban. Könnyed szabásukból adódóan ráadásul kifejezetten előnyös fazonok, kiemelik a csinos alakot.

 

A magasan sliccelt verziók különösen szexivé varázsolják a megjelenést, pláne ha ez a szabás egy áttetsző, dögös csipkeanyaggal párosul. A csillogó részletek még tovább fokozzák a ruha hangulatát, ezzel garantáltan kiemelik a menyasszonyt a násznép tömegéből.

 

A Jolie Bridal-kollekció fotói legalább annyira fantasztikusak, mint maguk a ruhák. Vizuálisan is maximálisan megidézik azt a hangulatot, amit egy ilyen meseszép, könnyed kreáció ad az arának. A fantasztikus fotók Chris & Ruth munkáját dicsérik.

A részletgazdag hercegnőruhák sem maradhatnak el

Az Elie Saab 2022-es tavaszi kollekciója varázslatos világba repíti a menyasszonyokat és a násznépet egyaránt. Az idei szezonból nem hiányozhatnak a tipikus hercegnős, habos-babos kreációk sem. Nem ritka, hogy könnyedebb, letisztultabb anyaggal párosul a couture stílus, ezáltal kifinomult, nőies hatást kölcsönöz az összkép.

Visszatér a hosszú, drámai megjelenést előidéző fátyol is, amivel különösen királylányossá válik a dizájn. Feltűnő fejdísszel, vagy akár háromdimenziós mintákkal egyaránt meg lehet bolondítani.

 

A háromdimenziós díszítés, a gyöngyök és az aprólékos, kézzel varrott mintázat mind a romantikus stílust szolgálják. Ezek a részletgazdag, díszes kreációk garantáltan elhozzák a „wow” érzést, egy ilyen ruhára nem is lehet nehéz igent mondani. A hercegnőszabású esküvői ruhák már jóval nagyobb volumennel, tömeggel rendelkeznek, mégis finom hatást keltenek.

 

A mélyebb kivágások, valamint az átlátszó részletek ezeknél a csodás daraboknál is jelen lesznek idén. A csillogó anyagok és díszítések dominálnak az esküvői divat porondján, miközben a tüllrétegek és a nőiességet kiemelő szabások önmagukban is megteremtik a romantikus hangulatot. Nagyon előnyös vonalvezetése van a hercegnős ruháknak, pláne ha a hatalmas szoknya egy szélesebb vállszabással párosul. Ettől optikailag vékonyabbnak hat a derék, roppant jól kiemeli egy ilyen ruha a nőies formákat.

 

Kiemelt kép: Chris & Ruth/Jolie Bridal/Elie Saab.

Cikk képeinek forrása: Chris & Ruth/Jolie Bridal/Elie Saab.

  • Megosztás:
hirdetés