Sokan úgy gondolják, hogy az elegáns öltözékhez csak és kizárólag magassarkú passzol. Ezek a híres nők bebizonyították, hogy egy különleges vagy letisztult lapos talpú cipő éppúgy helytáll az alkalmi viseletben, mint a tűsarkú társai. A nőiességet nem ez határozza meg, a kifinomult összképet egy szimpla vagy csillogó topánnal, saruval vagy mokaszinnel is meg lehet teremteni.

hirdetés

A lapos talpú cipő éppúgy lehet elegáns: ezek a hírességek a vörös szőnyegen is bevállalták

Tény, hogy a magas sarkú lábbeli nyújtja a lábakat, javítja a tartást és igazán különlegessé teszi a megjelenést. Épp emiatt választ a legtöbb nő alkalmi ruhák mellé egy csinos magassarkút. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a lapos talpú cipő sem tiltólistás, ha elegáns megjelenésről van szó. Amennyiben a dresszkód nem kötelez rá, simán viselhetsz egy kényelmes mokaszint, a nyári szezonban sarut vagy topánkát. Minden az összhangon múlik, és persze azon, hogy a ruha és a cipő fazonja abszolút összeklappoljon.

A magas nők bátran viselhetik hosszú kreációval is az egyszerű, sarok nélküli lábbeliket, de az alacsony termetűeknek sem muszáj feltétlenül körömcipőt vagy tűsarkút viselniük, amennyiben jól választják meg a ruha szabását. Az alaknyújtó részletek sokat nyomnak a latban, és például egy nude árnyalatú topán vagy szandál nem fog azon mesterkedni, hogy összenyomja a test vonalát.

 

Ha már dresszkód, nehéz elképzelni elegánsabb és nívósabb szituációt egy vörös szőnyeges eseménynél. A filmbemutatók, díjátadók és egyéb gálák alkalmával szinte kötelező a finom, nőies megjelenés, a gyönyörű estélyik és a mértéktelen csillogás. Ezek a híres nők mégis bevállalták, hogy lapos talpú lábbelivel kombinálják a gyönyörű kreációkat, aligha foglalkoztak az íratlan szabályokkal. A megjelenésük fényéből kicsit sem vett el, hogy lemondtak a magassarkúról.

A sztárok titka abban rejlik, hogy leginkább hosszú, földig érő darabokkal viselik a lapos talpú fazonokat. A hosszan szabott szoknyarésznek köszönhetően aligha válik láthatóvá, hogy nem egy tízcentis magassarkú lapul a ruha alatt. Persze előfordul, hogy kivillan a szimpla lábbeli, de ha jó a választás, cseppet sem ciki és kellemetlen a szituáció.

Gyakorlatilag bármi szóba jöhet, ám most nem a polgárpukkasztó, rendkívül laza összképre gondolunk. Egy lapos cipő legalább annyira nőies és kifinomult lehet, mint a magas verziók. Érdemes figyelembe venni a ruha stílusát, ehhez mindenképpen passzolnia kell a cipőnek. Akár az ékszerek színét is bele lehet csempésznii a lábon viselt kiegészítőbe.

A fazon szintén sokat számít. Egy lapos cipő is lehet rendkívül sikkes és csinos, nyújthatja a lábakat. Cseppet sem válik stílusrombolóvá, ha passzol az elegáns, kifinomult megjelenéshez. A vékony pántos, díszes darabok kifejezetten romantikus, nőies hatást keltenek, de a csillogó mintázattal sem lehet mellélőni.

Kiemelt kép: Lester Cohen/WireImage/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés