A virágok, fények, gyertyák fontos elemei a nagy napnak. A kellékek csak még romantikusabbá teszik a helyszínt. Ám nem mindenki vágyik a megszokott díszítésekre, vannak, akik kifejezetten az egyedit, formabontót keresik. Ide tartoznak a filmes esküvői dekorációk, melyek elképesztően látványosak és izgalmasak.

hirdetés

Az esküvői dekoráció fontos eleme a nagy napnak, hiszen a segítségével meghittebbé, romantikusabbá tehető a helyszín. A trendek folyamatosan változnak, ezért rengeteg irányzat közül választhatják ki a házasulandó párok a stílusukhoz leginkább passzoló tematikát. A változatos díszítőelemeknek tényleg csak a képzelet szabhat határt, hiszen akár egy filmből vagy sorozatból is meríthettek ihletet.

Mivel újabb bizonytalan időszak jön az esküvőszervezésben, több idő jut átgondolni a helyszínnel és a témaválasztással kapcsolatos terveket, így igazán saját ízlésetek és szájízetek szerint alakíthatjátok ki a különleges esemény hangulatát.

A legnépszerűbb filmes esküvői dekorációk: látványosak és izgalmasak

A filmes esküvői dekorációk körüli őrület pár éve lángolt fel. Sok párnak az ihletszikrát a népszerű Trónok harca adta. A széria adott a látványra, ezért a mesés tájak, ámulatba ejtő sárkányok sok párt inspiráltak. A tematika azóta is roppant népszerű, amellett, hogy folyamatosan jelennek meg újdonságok a palettán.

Vannak, akik csak pár apróságot emelnek át a népszerű filmekből, sorozatokból ilyen lehet például a Carrie Bradshaw kék cipője. Ám az igazi rajongók akár az egész tematikát kedvenc szériájuk szerint igazíthatják.

Trónok harca

Az egyik legnépszerűbb fantasysorozat gyönyörű látványvilággal büszkélkedhet, ezért sokszor megihleti a házasulandó jegyespárokat. A sárkányok, arany részletek igazán elegánssá teszik az összképet. Az asztalokat díszíthetik fenyőágak, megjelenhetnek a fa kiegészítők és a házak címerei. A desszerteken úgyszintén felbukkanhatnak a hüllők bőrére emlékeztető elemek.

Alkonyat

A vámpíros történet pár évvel ezelőtt a fiatal nők egyik kedvence volt. A filmsorozatban tartanak egy varázslatos menyegzőt, amiből könnyedén lehet ihletet meríteni. Az erdei környezet, a virágok, mécsesek roppant meghitté teszik a környezetet, az apró utalások pedig folytatódhatnak a fogadáson is. A plafonról lelógó növények és a fa dekorációs elemek nagyszerű hangulatot biztosítanak.

Downton Abbey

A népszerű sorozat története az I. világháborút megelőző időszakban veszi kezdetét, ezért nagyszerű képet fest a korabeli Angliáról. A vidék zabolázatlan bája, a mesés kastélyok és a kifinomult estélyek igazán varázslatossá teszik a hangulatot. Ezek az elemek minden ünnepséget fennköltté, elegánssá tesznek. A Dowton Abbey témájú esküvő esetén nem szükséges túlzásba esni a dekorálással, jöhetnek a mintás tányérok, fehér abroszok, gyertyatartók, múltidéző virágdíszek.

A nagy Gatsby

F. Scott Fitzgerald regényéből többször is készítettek már mozifilmet, ám kétségtelen, hogy Baz Luhrmann 2013-ban bemutatott verziója ihlette meg leginkább a házasulandó párokat. Az alkotás díszlete elképesztően látványos volt, megidézte mindazt a csillogást és pompát, ami a húszas évek New Yorkjára jellemző volt. Az arany és a fekete szinte bárhol felbukkanhat, látványossá válik tőle a terítés vagy a torta. A kristályok, virágok sem hiányozhatnak, így lesz teljes a hangulat.

Harry Potter

A Roxfort varázslatos világa szintén népes rajongótáborral büszkélkedhet. A boszorkányok, varázslók még emlékezetesebbé teszik a nagy napot, ezért ez is nagyszerű tematika. Megjelenhet a Teszlek süveg, a roxforti házak hangulata, esetleg az aranycikesz.

 

Kiemelt kép: Pinterest. 

  • Megosztás:
hirdetés