Ahogy a ruha terén, úgy a torta esetén is változik az esküvői divat, manapság a modern, letisztult megjelenés minden apró részletnél nyerő választás. Míg korábban a mindenféle színben és mintában pompázó, különleges tortacsodák vitték a prímet, idén az egyszerű dizájn elvét követik a süteménytrendek.

hirdetés

Olykor nehéz eldönteni, hogy az esküvői torta a dekoráció, vagy inkább a menü része? Tulajdonképpen mindkettő, hiszen kicsit sem mindegy, hogy milyen ízesítésű süteménnyel kíséri le a násznép a kiadós vacsorát, miközben a torta megjelenése rengeteget hozzátesz az ünnepi hangulathoz.

Míg a menyasszonyi ruha kiválasztása az arának okozhat némi fejtörést, közös döntés lévén, az esküvői torta kérdésköre próbára teheti az ifjú pár kompromisszumkészségét. Az ízét igencsak nehéz jól megválasztani, pláne ha hatalmas lagzi van készülőben, hiszen mindenki mást szeret. Ezen túl a külső részletek sem könnyítik meg a végső döntést, hiszen annyi verzió kérhető már a cukrászdákban, mint égen csillag.

A legegyszerűbb megoldás, ha színben és megjelenésben a dekoráció vezérfonalát követi a dizájn, míg az ízvilág az esküvő tematikájához vagy a menü sajátosságaihoz igazodik. Modern esküvőkhöz letisztult, egyszerű és minimalista torták passzolnak, egy visszafogott, kifinomult desszerttel nem lehet hibázni.

Ha megvan az elképzelés, nem árt utánajárni, hogy az adott cukrászatban tulajdonképpen milyen tortákat készítenek. Az remek, ha kép segítségével még szemléltetni is tudjátok a megálmodott dizájnt, ám elképesztően csúnya eredmény sülhet ki belőle, ha a kiválasztott helyen nem tudják az instrukcióknak megfelelően elkészíteni álmaitok tortáját.

 

A modern esküvői torta egyszerű, mégis lenyűgözően szép

Virágos

Idén minden ütős, ami virágos, ez pedig a tortákra is igaz. A díszítésben roppant naturális és kifinomult hatást keltenek a gyönyörű virágok és növények, miközben a süteményeken éppen annyira jól mutat ez az apró részlet.

Minimalista

Minél egyszerűbb, annál jobb. A minimalista tortákkal nem lehet mellényúlni, egy finom, letisztult és modern esküvőhöz remekül passzolnak a szimpla verziók.

Burkolatlan torta

Bár első blikkre úgy tűnhet, hogy ezeket a tortákat nem fejezték be, a koncepció éppen ezen alapul. Hihetetlenül stílusos és modern hatást keltenek a burkolatlan torták, tökéletes példái annak, hogy mindenféle stíluselem nélkül is lehet ünnepi a desszert.

Márványos, festett, aranyozott

A márványos, festett és aranyozott torták rendkívül trendinek számítanak. Manapság a marcipándíszek helyett sokkal inkább ezek a verziók passzolnak a nagy nap hangulatához.

Letisztult fehér

A legegyszerűbb, ha fehérbe burkolózik a torta. Persze a legtöbben kérnek némi díszítést ezekre a szimpla, finom kreációkra, ám akkor sem esnek túlzásba.

Kiemelt kép: Getty Images.

Kép a cikkben: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés