A tavaszi táskadivat olyan sokféle és színpompás, akárcsak egy karneváli forgatag. A tervezők merészek voltak, minden korábban mellőzött anyagot, fazont beemeltek az aktuális trendek közé. Az újdonságok és nagy visszatérők egyaránt felbukkannak a kínálatban. Újra sikkes a farmerretikül, ami utoljára húsz évvel ezelőtt jelent meg a kifutón.

hirdetés

A tavaszi táskadivatra végképp nem süthető rá, hogy unalmas lenne, mivel rengeteg izgalmas, formabontó anyaggal és fazonkialakítással kecsegtet. A fő irányvonalakat már ismerjük, hiszen ezeket a tervezők már tavaly ősszel meghatározták. A kifutókon bemutatott trendek az elmúlt időszakban fokozatosan finomodtak, és kicsit megkeveredtek, így már biztosan tudjuk a szezonra vonatkozó csapásirányokat.

20 évvel ezelőtti irányzatokat éleszt újra a tavaszi táskadivat

A trendek továbbra is a múltból táplálkoznak, ám a nyolcvanas-kilencvenes évek sikerkreációi helyett egyre inkább a húsz évvel ezelőtti fazonokat elevenítik fel a tervezők. Mivel egy igazán színpompás, kissé talán eklektikus korszakról beszélünk, ezért az egyedi anyaghasználat és formavilág nem maradhat ki a táskadivat tarsolyából.

A klasszikus fekete, fehér retikülök most egy kicsit háttérbe szorulnak, és előtérbe kerülnek a színes, mintás kiegészítők.

Horgolt táska

A horgolt darabok a korai kétezres évek nagy divatkedvencei voltak. Tavasszal ismét előkerülnek a korszak meghatározó ruhafazonjai, de az akkoriban népszerűnek számító táskák sem maradhatnak ki a sorból. A kifutón főként a színek keveredését figyelhetjük meg, rengeteg szivárványszínű kreációt alkottak a tervezők.

A bohókás, hippistílust idéző kiegészítők a lazább szerelések stíluselemei lehetnek, de akár egy farmerral és oversize kardigánnal is elsüthetők.

Farmerretikül

A kétezres évek elején szó szerint minden divatos volt, ami farmerból készült, és a sor nem merült ki a dzsekik, szoknyák és nadrágok halmazával. Britney Spears számára még estélyit is szabtak farmeranyagból. A farmerhalmozó trend szélviharként söpört végig a divaton, majd viszonylag hamar kifulladt. Tavasszal ez is újjáéled, a retikülök már helyet is kaptak az aktuális kínálatban.

Az efféle táskák bármilyen formát ölthetnek, viselheted őket bőrhatású holmikkal, ingkabáttal, esetleg farmeranyagra alapozhatod az egész öltözékedet. Ebben az esetben bármilyen meglepő árnyalatban pompázhat a nadrág.

Apró válltáska

A baguette sem tűnt el teljesen, az apró válltáskák továbbra is jelen vannak. Rengeteg sikkes fazon közül választhatsz, amiket nyári ruhával szintén kipróbálhatsz. A színes kiegészítőkkel nehéz hibázni.

Szőrmés táska

A műszőrme kabátokat már ideje elpakolni, ám a puha anyagoktól még nem kell búcsút vennünk. A tavaszi divat legkülönlegesebb kiegészítői műszőrméből készülnek, és roppant játékos hatást keltenek. Ez is valódi retró darab, egy időben együtt futott a műszőrme borítású jeticsizmákkal.

XXL méret

A táskadivatot sokáig a mini darabok uralták, melyek mutatósak és nőiesek, ám nem túl praktikusak. A kézitáskák mellett már a nagyobb, shopper típusú darabokat is köszönthetjük, amikbe garantáltan minden szükséges holmi belefér.

Talán ezt a fazont a legkönnyebb kombinálni az összes közül. A méretes megoldások között nagyon sok a letisztult, minimalista kialakítás, ezért az eleganciának sem szabnak gátat.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés