A táskairányzatokban ígérkezik a legtöbb változás idén: sokféle színre és mintára, illetve minden idők legkisebb retiküljeire számíthatunk.

hirdetés

A nagyobb bemutatókon a divatvilág krémje vesz részt, akik mindig első kézből értesülnek a divatról. Mi még csak most készülünk a tavaszi szezonra, ők azonban már magukon viselik a soron következő trendjegyeket. Ezért érdekesek a szezonális divatesemények környékén készült street style fotók, mert olyan irányzatokat vetítenek előre, melyek még meg sem jelentek, vagy csak nyomokban fedezhetőek fel a kínálatban.

Ami a táskákat illeti, tavasszal több változásra számíthatunk: bár megmaradnak az alapvető kedvencek, új dizájnokkal és méretekkel találkozhatunk. A retikülök egészen apróra összemennek, szinte alig pénztárcaméretűre, és a hátizsákok is zsugorodni látszanak. Az övtáskák nyomvonalát követve megjelennek a nyakba akasztható, icipici szütyők, a szögletes kézitáskák pedig épp csak akkorák, mintha játékbabák számára készültek volna.

Izgalmas felületek és textúrák teszik változatosabbá a felhozatalt. Az eddig gagyinak titulált, műanyag táskák felértékelődnek, sőt, az átlátszó darabok esővédő funkciót látnak el. A szőrmés, a makramé bevonatú és a természetességet képviselő, nádból-vesszőből font kreációk éppúgy divatosak lesznek tavasszal, mint a lakkbőr és fényes anyagú társaik.

Továbbra is tombol a logómánia, ami arcba ordító feliratokban nyilvánul meg, de a márkanév kezdőbetűje díszítőelemként is megjelenhet, a dizájn részeként. A szögletes, a kerek, illetve a Dior által útjára indított, veseformájú táskák is népszerűek lesznek idén, éppúgy, mint a finom kis szütyők és a sportos batyuk. Sok-sok élénk és pasztelles színnel és divatos állatmintákkal tart felénk a megújult táskadivat, melyben egymásra talál a praktikum és a nőies külcsín.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés