A Chanel egyszerű, de nagyszerű táskaötlete elképesztően népszerű. A duplatáska mindenkinek kell, nincs is mit magyarázni rajta, hogy miért.

Minden idők legkisebb retiküljei mutatkoztak be idén, melyekben maximum egy zsebkendő fér el. Mivel az aprócska válltáskák divatosak, szépek és csábítóak, sok nő nem bírt ellenállni nekik. A Chanel azonban kitalált valami formabontót, hogy elférjen a sok női holmi, de a stílusosság se sérüljön.

Az óriási táskával az a baj, hogy cipelni kell, és sokszor megbontja a nőies összképet, míg a parányi válltáskák feleannyi cuccot sem nyelnek el, így néha sajnos értelmetlen divatkiegészítőnek tűnnek.

A Chanel forgatta magában a gondolatot, majd zseniális ötlettel állt elő: ötvözte a vállra felvehető luxus testékszerek, a klasszikus retikülök, és a csípőre hanyagul lelógó övtáskák látványát.

Pedig valójában nem tett mást, csak összefogta két hagyományos táskamodelljének a láncát. Mégis olyan ütős formaújítást követett el ezzel, hogy a láttán nők ezrei csaptak a homlokukhoz: micsoda praktikus, stílusos és dizájnos megoldás!

A duplaretikül pont azt hozza, amire a nők titkon vágytak: akármelyik oldalra nyúlnak, el tudják tenni a cuccaikat, illetve annak ellenére, hogy kicsi és stílusos, több helyet kínál fel, mint egy szimpla retikül.

Karl Lagerfeld 2019-es, tavaszra és nyárra tervezett kollekciójában, korallpirosban is megjelent a táskaduó, melyekhez színes, műanyag szandálokat válogatott a mester.

Kiemelt kép: Claudio Lavenia/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés