Legújabb kreációikkal a divatházak lefektették az őszi táskadivat alapjait. Bár a minitáskák sem merülnek feledésbe, az új szezonban szerencsére több olyan fazon kap figyelmet, amely jobban illeszkedik a mindennapi kihívásokhoz.

A hetvenes évek hangulata az őszi-téli szezon táskafazonjain is tetten érhető, és persze a színválasztáson is erősen érződik. Végre nagyobb hangsúlyt kapnak a praktikus, viselhető megoldások, melyekbe tényleg lehet mit pakolni, és nemcsak a stílusos dizájn kedvéért lógnak az ember vállán, vagy kezében.

Praktikus fazonokat ígér az őszi táskadivat

Az övtáskák és a miniatűr retikülök ugyan nem kopnak ki teljesen a trendekből, de jelenlétüket szó szerint elnyomják a csinosabb váll- és kézitáskák. Előtérbe kerülnek a mindennapi öltözékekkel jól kombinálható, közepes méretű válltáskák, melyek az őszi szettek színfoltjai is lehetnek.

Az oversize fazonú shopperek kialakításuknak köszönhetően, akár kézitáskaként is funkcionálhatnak, a nagyobb, szögletes és lekerekített szabású válltáskák pedig merőben megkönnyítik a nők életét. Ez különösen szimpatikus törekvés számunkra, hiszen ha belegondolunk, milyen dizájnosak voltak a vödörtáskák, mégis milyen nehéz volt kihasználni a belterületüket a fura sziluettjük miatt, úgy érezzük, nagyon kellett már ez a fazonújítás.

A hetvenes évek jegyében még fel-felbukkannak az állatmintázatok a kifutókon, de a pepita- és tyúklábminták is népszerűek lesznek az őszi-téli szezonban. A lombhullató évszak sárga, okker, aranybarna és bordó színei keverednek a retró felhozatalban, ám a neutrális tónusok mellett az élénk rózsaszín, a kék, a narancsos és pinkes vörös, valamint ezeknek a pasztelles változatai egyaránt utat törnek maguknak. A neves divatházak már felvonultatták legújabb kreációikat, melyek rámutatnak, milyen trendhatásokat ígér az őszi táskadivat.

 

Kiemelt kép: Dominique Charriau/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés