Az idei divat nőies alapdarabjai szinte minden alkaton jól mutatnak. Rengeteg olyan fazon található a kínálatban, amely alaknyújtó hatással bír, ezáltal szépen formálja az idomokat. Mutatjuk, milyen optikai trükköket vethetsz be a széles csípő ellensúlyozására!

hirdetés

Bár a retró trend a lezser, ormótlan fazonokat is előtúrta a múlt mélyéről, alapvetően a nőiesség kerül előtérbe a nyári kollekciókban. Ennek fényében a legtöbb szabás a tökéletes homokóra alak arányaira törekszik, vagyis a karcsú derékra koncentrál, és nem ellensége a kerekded formáknak.

Bár a széles csípő nem egy takargatni való alakhiba, ha a vállvonal keskenyebb nála, az arányok eltolódnak, ezáltal rövidebbnek tűnhet a test vonala. Szerencsére sok olyan ruhadarabot tartogat a kínálat, amivel korrigálhatóak az elcsúszott arányok.

A széles csípő legjobb barátai: 5 egyszerű, de trükkös ruhadarab a kínálatból

Az A-vonalban bővülő szoknyák, nadrágok és ruhák nem csak a körte alkatúaknál jöhetnek szóba. Ezek a szabások egyensúlyba hozzák az arányokat, karcsúsítják a derék vonalát, és slankítják a széles csípőt. Ám a harmonikus összkép érdekében a felsőkkel éppúgy trükközhetsz.

 

A romantikus Carmen-dekoltázs, vagy más néven spanyol szabás, vízszintes vonallal szélesíti a vállakat, így optikailag keskenyebbnek mutatja a csípőt. A derékcsúcsnál, illetve a mell alatt szabott, ráncolt aljú blúzok szintén jótékonyan formálják a sziluettet. Ezek a megoldások szépen slankítják a fenék és csípő területét.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés