A molett divat ma már abszolút lépést tart az aktuális trendekkel, melyeket ügyesen ötvöz az alakformáló szabásokkal. Ám bármilyen irányzatok jönnek, ez a három ruhafazon örökzöld a kínálatban, hiszen mindegyik észbontóan nőies, és előnyösen alakítja a vonalakat.

hirdetés

A mell alatt szabott empire, az átlapolt, valamint a derékszűkítő fazon nem új keletű a divatban, sőt, ezek a szabások minden évben előkerülnek, és nem csak a pluszos méretű kollekciókban lehet találkozni velük.

A mindent takaró zsákruhákkal ellentétben roppant nőiesek, emellett pedig diszkréten elkendőzik a tökéletlenségeket, és az előnyös részletekre fókuszálnak. Karcsúsító hatásukat úgy érik el, hogy optikailag helyrebillentik az eltolódott arányokat, vagyis a homokóraforma kialakítására törekednek. Ha egészruhát szeretnél vásárolni, érdemes ezt a három alapfazont szem előtt tartani!

Alakformáló átlapolt szabás – Nem csak a molett divat imádja

Az átlapolt ruhafazonok nőies idomokon mutatnak a legjobban. Kiemelik a szép kerekded formákat, keskenyítik a derék és a csípő vonalát, és jótékonyan eltakarják a zsírpárnákat. Ugyanakkor kényelmes, lenge viseletet biztosítanak nyáron, nem vágnak be sehol, nem lógnak esetlenül.

Az egymást keresztező és átlós szabásvonalak alaknyújtó, karcsúsító hatással bírnak, ráadásul úgy villantják ki a lábakat, hogy elfedik a felső combok kritikus területeit. Az átlapolt ruhakreációk roppant sikkesek, és sohasem tolakodóak – mutatnak is, meg nem is.

Empire ruhaszabás

A mell alá helyezett szabásvonal célja, hogy a ruha a törzs legkeskenyebb részét hangsúlyozza, a pocakot, valamint a deréktájra lerakódott súlyfelesleget pedig eltüntesse a mozgalmas, lenge anyagredőkkel.

Az empire fazonok kiemelik a dekoltázst, viszont a felkarokat és a csípőt takarásban tartják. Bár manapság alaktól függetlenül mindenki szívesen viseli ezt a szabást, hiszen rendkívül divatos idén, az alma alkatúak számára a legelőnyösebb.

Karcsúsító, derékszűkítő fazon

A retró divathullámoknak köszönhetően idén nyáron mindent elborítanak a klasszikus, karcsúsított fazonú egészruhák. Bár sokfélék lehetnek, az alapszabásuk megegyezik: két, csúcsaiknál összefordított háromszöggel lehet körberajzolni őket, vagyis válltól derékig szűkülnek, deréktól lefelé pedig bővülnek.

Ezek a kreációk a telt homokóra alkatok számára a legkedvezőbbek, de a körte testformákon is jól mutatnak. Optikailag keskenyítik a derék vonalát, miközben ízlésesen hangsúlyozzák a dekoltázst. A szív és V-alakú kivágások előnyösen formálják az alakot, a trükkös kis hasítékok, illetve a függőleges szűkítő varrások pedig jótékonyan megnyújtják a sziluettet.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képek: Anthropologie, Reformation, Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés