Amióta a futópályáról az utcára özönlöttek az edzőcipők, már a tervezők sem kerülhetik ki ezt a divatjelenséget. Ám a luxus kivitelezés sajnos nem garantálja a csodás megjelenést.

Egyre több divatház áll rá a luxus sportcipők gyártására, melyek utcai viseletként is divatosak. Talán mondanunk sem kell, hogy ezek többnyire túlgondolt, futurisztikus darabok, és sok közülük a legjobb indulattal sem nevezhető dizájnosnak vagy szépnek. Amikor a Louis Vuitton márka is előhozakodott a sneaker típusú cipőkkel, mindenki óriási durranásra számított.

A divatház vezető tervezője, Nicolas Ghesquière állította össze a tavaszi gyűjteményt, és megérzésünk szerint, talán több időt szentelt a sportcipők köré szőtt ideológiának, mint a vizuális élménynek. Valóban jól hangzik, ha a retróláz közepén valaki azt mondja, hogy nem egyszerűen átemeli a múlt divatos fazonjait, hanem fejben szétszedi, majd a mai gondolkodásmódnak és igényeknek megfelelően újra összerakja őket. Leginkább ezen alapszik a Louis Vuitton tavaszi edzőcipő-vonala, mely sokak szerint divatba hozza a futurisztikus vintage stílust, ami egy kész paradoxon.

Nicolas Ghesquière a tavaszi sportcipőket finom anyagú, sportos és elegáns, minimalista, illetve gazdagon díszített öltözékekkel hozta össze, egy letisztult, ám teljesen eklektikus stílust teremtve.

  • Megosztás:
hirdetés