Amikor tavaly berobbant a csúnya edzőcipő jelensége a divatba, még azt gondoltuk, ez csak egy gyorsan végigsöprő trendlavina lesz, ami hamar továbbáll. Ám az érthetetlen lelkesedés, amit sikerült kiváltania, nem hagyott alább, még ma is sokan szeretik a dad sneakers elnevezésű fazonokat.

A Balenciaga fektette le elsőként az ormótlan, csúnya edzőcipő fogalmának alapjait. A hirtelen fellobbanó trend csábításának a sztárok és a divatbloggerek sem tudtak ellenállni, így várható volt, hogy a dad sneakers-jelenség hatásai az utcai divatban is lecsapódnak előbb-utóbb.

A kétségkívül kényelmes, de meglehetősen széles, vastag talpú cipőkről nehéz elképzelni, hogy stílusosan, sőt ízlésesen viselhetőek, bár a kitartó törekvés naponta jelét adja a street style blogokban. Tény, hogyha valamit sokan hordanak, már egyáltalán nem tűnik olyan rondának, de ennél a lábbelinél a tömeges pszichózis még nagyon kevés ahhoz, hogy jól mutasson az öltözékkel.

Stílusos is lehet az ormótlan edzőcipő

Nagyon rizikós, amikor egy kiegészítő – esetünkben egy cipő – a ciki és a menő hajszálvékony határán mozog. Hiszen ilyenkor minden a stílusérzéken múlik, és egy rossz döntés máris átbillentheti a szettet a cikis oldalra. Többen bizonyították már, hogy ormótlan fazonjaik ellenére, a dad sneakerek, ha nem is nőies, de ízléses formában viselhetőek, az esetek többségében azonban a szerencsés alkati adottságok is közrejátszottak.

Egy ilyen széles edzőcipő ugyanis, optikailag zömökebbnek, rövidebbnek mutathatja a lábakat, különösen, ha háromnegyedes nadrággal, vagy midi szabású szoknyával, ruhával viselik. Az idei divatban mindent szabad, viszont nem árt odafigyelni arra, hogy a számtalan fazonkombinációból kinek mi áll jól.

Érdemes street style-fotókat nézegetni, ha bizonytalan vagy, hiszen tanulságosak, vagy inspirálóak lehetnek. Összegyűjtöttünk néhányat, amennyiben arra vállalkoznál, hogy kipróbálod a divatosan ronda edzőcipőt.

 

Képek: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés