Ha egyetlen színnel kellene jellemezni a tavaszt, valószínűleg sokan a rózsaszínt választanák. Nem véletlenül, hiszen a pasztelles és a vibráló pink már törzshelyet kapott a kikelet palettáján.

Bár a természet rózsaszín virágos tobzódásán már túl vagyunk, az öltözékünkbe még bátran belecsempészhetjük a pink árnyalatokat. A pasztellrózsaszín mellett a barackos, a korall, a neonpink és a fukszia tónusok is helyet kaptak idén, melyeket változatosan viselhetünk lazúros, krémes árnyalatokkal, fehérrel, feketével, vagy élénk koloritokkal kombinálva.

Akár a kiegészítőnkkel, akár egy-egy ruhadarabbal, vagy nagy felületen, monokróm verzióban illesztjük bele a rózsaszínt a megjelenésünkbe, a színharmóniára mindenképp ügyelnünk kell. Ez nem zárja ki a merészebb színkombinációk lehetőségét, hiszen idén igazán engedékeny, sőt, lázadóan pimasz a divat a tónusvariációk terén.

Nem kell minden kiegészítőnek azonos árnyalatban pompáznia, viszont a bazári hatást érdemes elkerülni. Könnyebb a rózsaszínnel bánni, amennyiben hasonló fényerejű színeket választunk mellé: pasztelleshez lágy, krémes, világos, vibrálóhoz pedig karakteresebb, vagy éppen semleges tónusokat. Egy csokorba gyűjtöttük a legjobb tavaszi inspirációkat!

A babarózsaszín fehérrel kombinálva kellemes a szemnek, üde, nőies hatást kelt, még akkor is, ha edzőcipővel kombináljuk a szettünket.

A narancsos korallszín és a pasztellrózsaszín tökéletes párosítás, pont annyira bohókás, hogy még nem üti a nőies összhatást.

A rózsaszín viselése cseppet sem korhatáros, csak meg kell találni azokat a nőies, vagy laza ruhafazonokat és kiegészítőket, melyek nem engedik, hogy túlságosan szirupos, vagy kislányos legyen a megjelenés.

Fekete kiegészítőkkel kombinálva, a monokróm szett sem lesz túl édeskés.

A korallszín romantikáját a tüllszoknya emeli ki a legjobban, ami egyébként most roppant divatos, különösen, ha áttetsző.

A krémes fagylalttónusok remekül összepasszolnak, így a babarózsaszín és a pisztáciazöld is jó párost alkothat együtt.

A merész színtársítások is helyet kaphatnak az idei divatban.

A rózsaszín blézer elegánsan, és farmerral is jól mutat.

A barackos pasztellrózsaszín annyira friss, hogy derítő tónusként is alkalmazható, sőt, fiatalító hatása miatt, érdemes nagy felületen elsütni.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés