A zöld árnyalatok idén több figyelmet kapnak a korábbi évekhez képest: az olíva- és a pisztáciatónusokkal nem hibázhatunk az új szezonban.

hirdetés

Bár a Pantone a rózsaszín, az arany és a narancs keverékéből kapott korallszínt állapította meg az év divatszínének, a tavaszi kollekciók többségében érezhetően a zöld árnyalatok vannak túlsúlyban. A letisztult és az élénk öltözékek kedvelői számára ez egyaránt jó hírt jelent, hiszen az olajos és a friss, ropogós zöldek monokróm, illetve színblokkos szettekben is jól mutatnak.

A pisztácia üdeségére rásegíthetünk fehérrel, valamint krémes, pasztellesen lágy színekkel, az olajzöldből pedig feketével, szürkészölddel és fényes anyagokkal csalhatjuk elő a nőies eleganciát.

A khaki tónusok idén nemcsak a sportosan laza stílust képviselik: akár a munkahelyi megjelenésbe is beilleszthetőek egy finom blúz vagy nőies overall, esetleg szoknya formájában. Az üzletek tavaszi felhozatala ugyan még nem egészen teljes, de máris rengeteg zöld ruhadarabbal találkozhatunk.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés