Sokunk gardróbjában ott lapul az a bizonyos régi póló, amit legtöbbször csak kerülgetünk, maximum takarításhoz vesszük fel. Sorsukat azonban könnyen meg lehet fordítani néhány csináld magad trükkel. Ezeknek a ruhadaraboknak az átalakítása szuperegyszerű, és varrás nélkül is megoldható.

hirdetés

Bár az időjárás most figyelmen kívül hagyja az aktuális naptárlapokat, azért még közeledik a nyár, lassan átlépjük küszöbét. Ilyenkor hirtelen mindenkit elkap a selejtezési láz, hiszen helyet kell csinálni a szekrényben az új holmiknak, melyek már a melegebb szezonhoz illeszkednek.

Legtöbbször egy-egy nagyobb gardróbfrissítés során szembesülünk azzal a ténnyel, hogy mennyi kihasználatlan holmink van. Talán, mert már nem azonosulunk velük, vagy régi darabként rájuk untunk, az esetek többségében mégsem akarunk tőlük megválni. Ekkor jönnek a képbe a kreatív DIY-megoldások, melyekkel kicsit felújíthatjuk régi ruháink küllemét.

Régi póló átalakítása, varrás nélkül

Ez az Insta-influenszer hasznos tippeket ad azzal kapcsolatban, hogyan lehet újjávarázsolni a régi pólókat. Egyszerű trükkökket mutat be, amikkel látványos változásokat lehet elérni. Ezekhez általában semmilyen komoly varrói szakértelem vagy kézügyesség nem szükséges. A megújított verziók között pedig a teltebb idomú, és a karcsúbb alkatú hölgyek is találhatnak testhezálló fazonokat.

Sokszor egy bő pólóban is ott rejlik a lehetőség, csak a megfelelő technikát kell alkalmazni, és máris divatos és csinos felső válik belőle. Ez esetben egy szimpla hajgumira van szükségünk, amivel a felsőn egy csomót készítve, majd azt behajtva rövidítünk a hosszán.

Ha egy teljesen új fazonra vágyunk, akkor egy másik trükkel az is megoldható. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy a póló egyik sarkát megfogjuk, majd áthúzzuk a nyakán keresztül, ezáltal egy hurok keletkezik rajta. Ennek a vállig lehúzott változata – különösen a nyár legtrendibb színeivel kombinálva – nagyon fiatalos és vidám hatást kelt majd.

Ollót kell a kézbe venni ennél a pólónál, és az anyagot nem sajnálva, bátran szétvagdosni a régi holmit. Ehhez érdemes egy ceruzával, vagy tollal előre felrajzolni a vonalakat a hónalj és a nyak környékén, hogy pontosan követni tudjuk azokat a vágás során. A végeredmény egy nagyon stílusos és laza felső, ami farmerokhoz ideális választás.

Kedvenc kinyúlt spagettipántos topjainkat is meg lehet menteni, ha nagyon ragaszkodnánk hozzájuk. Ezzel a trükkel nyáron egy egészen ízléses, háton kivágott fazon hozható létre, csak egy plusz fűző kell hozzá. Első lépésként, a magunkra terített felső pántjain húzzuk át a madzagot, majd a háton keresztezve hozzuk őket előre a hónalj alá. Utolsó mozdulatként, fűzzük át a top két oldalívén, és kössük meg hátul.

Ez a fajta elhatározás az újrahasznosítás jegyében is nagyszerű gondolatnak minősül, ugyanis így sokkal később kerülnek ki a szekrényünkből ezek a ruhák.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés