Az őszi táskadivat számos stílust foglal magába. Megjelennek az nőies kiegészítők, a letisztult retikülök, ám a lazább, pakolós táskák sem hiányoznak a felhozatalból. Az izgalmas darabok remekül kihasználhatók, a díszes, különleges vállpántokkal ellátott darabok pazarul feldobják a megjelenést.

hirdetés

A táska az utóbbi időben praktikus kiegészítőből divatdarabbá avanzsált. Már nem csak arról szól, hogy a mindennapokhoz szükséges holmik beleférjenek, hiszen a sikkes kézitáskák remekül feldobják a megjelenést. A márkák változatos fazonokat álmodtak meg, melyek izgalmas árnyalatokban pompáznak.

Az őszi táskadivat csupa izgalmas darabot tartogat

A táskadivatot éveken keresztül a minimalizmus jellemezte. Az őszi-téli időszakban különösen, a tervezők főként letisztult vonalvezetésű, bézs, barna és fekete darabokat alkottak. Az egyszerű kiegészítőket könnyű volt kombinálni, ám korántsem annyira izgalmasak, mint egy szegecses retikül. Ám idén nem kell fukarkodni a feltűnő elemekkel, jöhetnek a színek, geometrikus formák és a csillogás.

Attól sem kell tartani, hogy a karakteresebb, díszesebb táskák kevésbé kihasználhatók. Klasszikus, visszafogott, szimpla szettekkel remekül tudnak érvényesülni, de a színblokkokra épülő öltözékekhez is jól passzolhatnak az élénk vagy pasztelles verziók.

Csak egy kis csillogás

A csillogós, fényes anyagú táskák nagyon feldobják a megjelenést, és ősszel már nem csak a bulira szánt szettet színesíthetik. Jöhetnek a flitterek, illetve a lakkbőrből készült kiegészítők.

Vagány szegecsek

A szegecsek apránként szivárogtak vissza az aktuális divatba, és ősszel egy jókora szeletet kihasítanak maguknak a trendekből. Az aprótól az egészen feltűnőig minden előkerül, a lényeg, hogy minél látványosabb legyen. Bármilyen fazonon helyet kaphatnak az efféle díszítőelemek, a rockos kiegészítők pillanatok alatt feldobják a legegyszerűbb szettet is. Nem muszáj a feketéhez ragaszkodni, bátran be lehet vállalni az élénkebb színárnyalatokat.

Hatalmas válltáska

Sokáig az egészen apró táskák ejtették rabul a nőket, ám idén a nagyobb, pakolósabb darabok éppúgy gazdagítják a kínálatot. A kézitáskák mellett a válltáskák számítanak felkapottnak.

Művészeti alkotások

A különleges mintás, színes darabok ebben a szezonban már jobban emlékeztetnek egy művészeti alkotásra, mint egy táskára. Jöhetnek a hímzett részletek, esetleg a festményekre jellemző színeffektek.

Apró szépségek

Természetesen a miniatűr kiegészítők sem kerültek ki a reflektorfényből, továbbra is porondon vannak a különleges színekben pompázó apróságok. Tény, hogy kevés holmi fér bele egy mini kézitáskába, ám a lazább napokon, amikor nincs szükséged másra, csak egy telefonra, nyugodtan magaddal viheted.

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés