Az őszi divat sikkes elemei nem csupán az utcai trendekre alapoznak, a couture vonal éppúgy inspirációt ad a stílusos fazonok megalkotásához. Bár a haute couture divat a magasszabászati, anyagában és kialakításában is minőségi holmikról szól, melyek aligha jelennek meg a hétköznapi öltözködésben, azért a szélesebb körben elérhető divatdarabok is hordozzák néhány tulajdonságukat.

hirdetés

A couture ruhák magasszabászati termékek, limitált számban készülnek, ennélfogva az áruk igencsak borsos. A párizsi divathét alkalmával rengeteg lenyűgöző, lélegzetelállító darabot láthatott a divatrajongó közönség, azonban a közhiedelemmel ellentétben nem csak az exkluzív, hordhatatlan fazonokról szól a haute couture. Az utcai trendek éppúgy ihletet merítenek a különleges darabokból, az idei őszi divatban nagy valószínűséggel fel lehet majd fedezni a stílusformáló elemeket.

A galériában megtekintheted az egyszerűbb, letisztultabb haute couture alkotásokat, amelyekből garantáltan táplálkoznak majd az utcai trendek. Bár az exkluzív darabok a legtöbbek számára elérhetetlenek, inspirációként szolgálnak a sikkes, nőies megjelenés kialakításához.

 

Amint a haute couture szóba kerül, a legtöbbeknek a habos-babos, gyakran művészien túlgondolt, egyedi és különleges kreációk ugranak be. Ez nincs messze az igazságtól, azonban az hatalmas tévedés, hogy ezek a darabok a szimpla hétköznapi divattól olyan távol állnának, mint Makó Jeruzsálemtől. A haute couture holmik egyediek, limitált számban gyártottak, éppen ezért egy átlagos nő számára jóformán megfizethetetlenek. Az egyedi azonban nem zárja ki a kifinomultan letisztult, hordható kategóriát, vagyis az efféle holmik nem csak extravagánsak és formabontóak lehetnek.

Az őszi utcai divat ihletet merít a couture különlegességéből

Vannak olyan couture cuccok, amelyekből bőven meríthet az utcai divat is. A párizsi divathét kifutójából kiindulva zseniális trendek hódítanak majd a következő szezonban, a csodás kreációkból gazdagon lehet csemegézni. A nyári szezonban divatos ingruhákat nem kell a szekrény mélyére száműzni, idén ősszel kétséget kizáróan a toplista élén helyezkednek majd el ezek a nőies fazonok.

A különböző bőrhatású cuccok szintén megtartják vezető pozíciójukat. Bármi jöhet majd, ami bőrből, műbőrből készült. Nadrágok, kabátok, blézerek és overallok lepik majd el az utcákat ősszel. A szokásos fekete árnyalatú ruhákon túl a barna lesz a sztár, de jóformán bármilyen tónust be lehet illeszteni a hétköznapi ruhatárba.

 

Az oversize holmik divatja sem hagy alább, a nagy méretű blézerek továbbra sem kerülnek parkolópályára. A legnagyobb couture házak bemutatóin rendszeresen megjelent a sikkes fazon, így számítani kell rá, hogy idén ősszel újra előkerülnek a szekrényből a túlméretezett, elegáns darabok.

A nyolcvanas évek kedvence, a válltömés szintén meghódítja az őszi divatot. Bár egy ideig alábbhagyott a népszerűsége, az elmúlt években újult erővel tért vissza az utcai megjelenésbe. Ez az apró részlet roppant nőiessé varázsolja az alakot, s noha a couture bemutatók alkalmával kissé túlhangsúlyozzák a széles vállakat, a szimpla hétköznapokon finomabb formában simán elfér majd az outfitekben ez a sikkes elem.

A kétrészes szettek szintén megtartják népszerűségüket, az irodai megjelenés aduászai lesznek idén is. A Chanel egyértelműen az élen jár a kosztümök világában, a bemutatójukat érdemes végignézni, bőven lehet ihletet meríteni a csodás szettekből.

Kiemelt kép: Peter White/Getty Images.

Kép a cikkben: Estrop/Vittorio Zunino Celotto/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés