A nyugodt kékek mellett az eleven pink és a sárga árnyalatok uralják a trendeket, ám dominanciájuk ellenére sokoldalúan variálhatóak. Vidámságukkal kitűnnek a nyári divatszínek közül, hiszen felpezsdítik a megjelenést.

hirdetés

Akár egy nyári virágoskertből, a pink és a sárga tónusok a szezonális divatirányzatokból sem hiányozhatnak. Derűsen nőiessé teszik az öltözéket, kiemelik a napcsókolt bőrszínt, és stílusosan kombinálhatóak.

Bár egyes tónusaik jól megférnek egymás mellett, érdemes külön-külön, óvatosan adagolni őket. A pasztelles és élénk rokonárnyalataik egyaránt jól mutatnak monokróm szettekben, elnyomó erejük azonban remekül ellensúlyozható letisztult, átlátható, könnyed színritmusokkal.

A legnépszerűbb nyári divatszínek a szezonban: a pink és a sárga irtó nőies

Míg a citromsárga friss üdeséget, a napsárga játékosságot csempész az öltözékbe. Ezek az árnyalatok élénkítésre is tökéletesen alkalmasak, ha csak egy-egy kiegészítőn jelennek meg az alapvetően sötét összeállításban.

A pasztellsárga ruha vagy overall mellett békésen megfér egy eperkrém-, vagy rózsaszínű táska, ha a cipő semleges tónusú, illetve az egész megjelenés erre a két színre alapozott.

A rózsaárnyalatok feltűnőek ugyan, de letisztult szettekben sem keltenek kaotikus hatást, ha semleges natúr árnyalatokkal, vagy fehér színnel kombinálod őket.

A fehér szín a sárga erejét is kiegyensúlyozza, de a harmonikus összhatás kedvéért okkert is alkalmazhatsz, ami kevésbé vibráló.

Ha mintákat viszel az öltözékedbe, érdemes kiegyensúlyozott színritmusra törekedni. Itt a sárga szín csak elvétve jelenik meg a mintázatban, de visszaköszön a kiegészítőkben, és a szoknya felületén.

A színritmus a két tónusra redukált monokróm összeállításokban is nagyon fontos, hiszen az élénk pink és sárga színek dominanciája könnyen visszatetszést kelthet, ha túlzásba esel velük.

A pasztellrózsaszín hideg színekkel úgyszintén csodásan mutat, míg az eperkrém árnyalat és a derűs ciklámen a natúr tónusokkal könnyebben köt barátságot.

Ha a sárga, vagy pink koloritokat elegyíted az öltözékedben, energikusabbnak, vidámabbnak érezheted magad, hiszen ezek a színek jelentősen befolyásolják a közérzetet.

Ám nagy felületen, együtt alkalmazva, könnyen összeveszhet ez a két színárnyalat, mert mindkettő uralkodó fajta, ezért túlságosan vibrálóvá tehetik az outfitet.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés