A legtöbb nő számára kényes dilemmát jelent, hogy mi fér bele az irodai öltözék fogalmába, különösen nyáron. Változatos, jól variálható szetteket mutatunk, melyek hűvösebb és melegebb napokra egyaránt megfelelnek.

hirdetés

Ma már az irodák többségében nincs megszabott dress code, ám valahol legbelül mindenki érzi, hogy óriási különbség van a nyaraláskor megengedett lengébb holmik, és a munkahelyre alkalmas visszafogottabb darabok között.

Eddig vitatott volt, hogy a rövidnadrág és az ujjatlan felső egyáltalán bekerülhet-e a dolgos mindennapokhoz összeállított ruhatárba, de végül a divat megadta rá az egyértelmű választ az elegánsan nőies, finomabb kreációkkal. Minden azon múlik, hogy milyen a fazon, és persze a szett, amibe belekerül.

Irodai öltözék nyáron: ha így viseled, a rövidnadrág és az ujjatlan felső sem tilos

A színek harmóniájával és a letisztult fazonokkal is megteremtheted a finom, nőies összhangot. A videóban felsorakoztatott szettek előnye, hogy számtalan módon variálhatóak, sőt, lapos talpú, kényelmes loaferrel, vagy elegáns papucsszandállal éppúgy jól mutatnak, mint magas sarkú topánkával. Változékony időjárás esetén érdemes könnyed, szellős rétegeket teremteni: például az ujjatlan topra felkaphatsz egy szűkített vászonzakót, vagy egy inget, ami farmerral is megállja a helyét az irodában.

A magas derekú nadrágok sokoldalúan kombinálhatóak, különösen a semleges drapp, fehér, és fekete változatok. Pántos balerinacipővel még sikkesebbé teheted az összképet, nem muszáj a magas sarkú szandálokhoz ragaszkodnod.

 

Nem árt azonban alaposan átgondolni, hogy meddig érjen a rövidnadrág szára, és milyen legyen a dekoltázs. Azt talán ki sem kell emelni, hogy a melltartó pántja lehetőleg ne lógjon ki a felsőből, és a kihívóbb, hasvillantó szabásokat is jobb elkerülni.

A diszkrét V-alakú kivágások és a szűk nyakú felsők egyaránt szóba jöhetnek, még akkor is, ha a felső nem takarja a vállakat. Az A-vonalú sortok előnyt élveznek a testre tapadó, zsebkendőnyi fazonokkal szemben. A megfelelő hosszt hasonlóan mérheted be, mint a szoknya esetében: tégy egy próbát, mennyire ugrik fel az anyag, ha leülsz benne. Nem muszáj mindennek takarnia a térdeket, de a combok felső része azért jobb, ha láthatatlan marad. Ebből a videóból inspirációt meríthetsz!

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés