A neonzöld pár évvel ezelőtt még a kirívó, harsány, és sokszor ciki kategóriába tartozott. A túlságosan feltűnő tónusról nehezen tudtuk elképzelni, hogy csinosan, elegánsan is lehet viselni. Ám az újragondolt retró divat bebizonyította, hogy a vibráló színárnyalat nem szab gátat a nőiességnek, és megfelelő darabokkal kombinálva kifejezetten sikkes összhatást kelt.

hirdetés

A neonszínek a nyolcvanas évek eklektikus forgatagában egyik nő ruhatárából sem hiányozhattak. Az aerobik-őrületnek köszönhetően az üzleteket ellepték a színes tornadresszek és melegítők, amelyek a szolid sportos szereléseket egy szempillantás alatt vaddá, harsánnyá varázsolták.

A mindent beborító színkavalkádban a legvibrálóbb zöld hamar kivívta magának a népszerűséget, nemcsak susogós szabadidőruhákon villant meg a sötétben, hanem a kedvelt műanyagékszereken, a napszemüvegek keretein, és a sztreccs miniruhákon is felbukkant.

A nyolcvanas-kilencvenes évek giccsparádéja után furcsának tűnhet a neonszínek visszatérése, hiszen elsőre rögtön az edzőtermi szerelés, vagy egy vagány diszkószett ugrik be róluk. Ám az idei divat jócskán bővelkedik meglepetésekben, ezért a neonzöld is új, nőies oldaláról mutatkozik be.

A neonzöld finoman adagolva nagyszerűen harmonizál mindennel, anélkül, hogy túlságosan harsánnyá, hivalkodóvá tenné a megjelenést. Már egyetlen vibráló tónusú ruhadarab vagy kiegészítő is megadja a szerelés alaphangulatát. Mivel feltűnő színről van szó, ezért érdemes figyelni az egyensúlyra. A vakító zöld a többi neonszínnel is jó barátságot ápol, ám a kaotikus összhatás elkerülése érdekében inkább neutrális árnyalatú kreációkkal érdemes összeboronálni.

Nem lő túl a célon a vibráló neonzöld, ha így viseled

Amennyiben eddig kerülted a harsány tónusokat, akkor kezdetnek elég, ha csupán egyetlen neonzöld ruhadarabot viselsz. Találsz visszafogottabb tónusú kreációkat a palettán, amelyek nem annyira dominánsak.

A kiegészítőkkel úgyszintén finoman adagolhatók az élénk, feltűnő színek: egy neonszínben pompázó táska, vagy cipő nagyszerű stílusfűszerként működik az öltözékben.

A neonzöld uralhatja akár az egész szerelést is: választhatsz nadrágot, és hozzá légies, könnyed anyagból szabott blézert. A nyolcvanas évek ihlette zakók idén nyáron nagyon sikkesnek számítanak.

A vibráló tónus meglepően jól kombinálható, a természetes színek mellett nagyszerűen mutat lilával, rózsaszínnel vagy narancssárgával.

A stílusmixekkel is megbirkózik a neonszín. Mivel az aerobik világából érkezett, ezért a sportosan elegáns szerelésekben bátran kipróbálható.

Az eleganciának, nőiességnek sem szab gátat a neonzöld, bármelyik tónusából készülhet csinos fazonú ruha.

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

 

  • Megosztás:
hirdetés