Egy előnyös szabású body karcsúsítja, összefogja az alakot, de sajnos nem mind ilyen az üzletek választékában, hiába kínálnak belőlük nagyobb méreteket.

Body-t próbálgatni nem a leghálásabb feladat: még a vékony testalkatú nők számára sem kényelmes mindegyik, ráadásul nemcsak a komfortosság szempontjából fontos, hogy milyen a szabása. Nagy bátorságra vall, ha valaki látatlanban, rendelés útján szerez be magának body-t, hiszen a méretezésével és a szabásával egyaránt nagyon könnyű befürödni.

Helen Anderson gyakran vállalkozik arra, hogy felpróbál azonos méretű, ám különböző fazonú ruhadarabokat, hogy szemléltesse, mennyire eltérően formálják a teltkarcsú alakját. Az egyik előnyösen, a másik előnytelenül hangsúlyozza az idomait, ami a body-k esetében még szembetűnőbb.

Ebben a videóban 10 darab L-es méretű – az angol méretsorban 14-es jelzésű – alul kapcsos felsőt ölt magára, és mindegyik eltérő fazonnal rendelkezik. A test vonalát követő, garbós ujjatlan nem rossz, de nem az igazi, mert picit kiadja a pocakot, és kihangsúlyozza a vastag karokat.

 

A keresztben csíkos, V-kivágású kombidresszt elsőre merész választásnak gondolnánk, hiszen a vízszintes mintázata alapvetően szélesíti a test vonalát, de a karcsúsító szabás, és az alaknyújtó dekoltázs némiképp ellensúlyozza ezt a hatását.

A legelőnyösebb darab az átlapolt szabású, lengébb body, amely csodásan formálja az alakot egy magas derekú nadrággal vagy szoknyával kombinálva. Igaz, ügyelni kell arra, hogy az átlapolt rész szét ne nyíljon, máskülönben kényelmes és kellemes fazon. A merészen kivágott, partikra tervezett kapcsos aljú felsők nem bizonyultak túlságosan előnyösnek, és a videóból az is kitűnik, hogy a többségük nem igazán kényelmes.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés