A horgolt ruha inkább az őszi-téli szezonban kerül előtérbe, pedig a nyári időszakban is tökéletes választás. Egy színes, csinos darab különlegessé teszi a megjelenést, ráadásul cseppet sem hétköznapi az összhatás!

hirdetés

Bár a horgolt cuccok szellősebbek, mint a kötött holmik, általában az őszi-téli szezonban kerülnek reflektorfénybe. Noha alapvetően tényleg a téli időszakban élik virágkorukat, idén nyáron éppen olyan lendülettel robbantak be a kánikularepertoárba. A vékonyabban horgolt, megfelelő darab elképesztően különlegessé varázsolja a megjelenést, még elegáns és nőies szettekben is abszolút megállja a helyét.

A horgolt ruha a nyári szezon legkülönlegesebb darabja

A horgolt topok jó ideje a retró trendek kedvencei, ám most nőies szabású horgolt egészruhák nagyobb figyelmet kapnak. A divat mindig átalakul valamelyest a szezonváltással, az erős trendek azonban stabilan tartják magukat a népszerűségi listák élén, és remekül alkalmazkodnak az adott évszakhoz. Bármilyen meglepő, egy horgolt ruha nem csak vastag és meleg viselet lehet, nyáron is zseniális választásnak bizonyul. A lyukacsos anyag kellőképpen szellős, ezáltal kifejezetten komfortos a melegebb napokon, az már csak hab a tortán, hogy textúrájából adódóan igazán különlegessé és egyedivé is teszi a megjelenést.

 

Egy egyszerű, letisztult vonalvezetésű horgolt ruha különlegessége magában a horgolt mintában, illetve az anyagban rejlik. Minden stílushoz könnyedén alkalmazkodik, ezáltal nem csupán kényelmes viseletnek bizonyul, de rendkívül sokoldalú is. Nőies szettekben például szuperül mutat, az elegáns kiegészítőknek köszönhetően egy pillanat alatt kifinomult összhatást eredményez.

Egy minimalista táska, néhány szép ékszer és egy napszemüveg már bőven elegendő ahhoz, hogy a horgolt ruha egyedivé varázsolja a megjelenést. A manapság divatos fonott pántos papucsok abszolút megkoronázzák az efféle szetteket, hiszen csodásan passzolnak a horgolt anyaghoz. Ezek csak apró részletek ugyan, ám a harmónia és az átgondolt összhang kifinomult stílusérzékről árulkodik.

 

Az sem gond, ha a ruha éppen térdig ér, a fazon sokkal többet számít, mint a hossz. Az egyenes szabású, alakkiemelő verziók olyannyira nyújtják a felsőtestet és a lábakat, hogy a térdig érő szoknyavég sem fogja összetömöríteni a sziluettet. Természetesen ezen a magas sarkú papucs szintén sokat segít, remekül ellensúlyozza az alapvetően előnytelen hosszúságot.

A horgolt ruhák esetében érdemes figyelni arra, hogy a lyukacsos anyag sokszor többet mutat a kelleténél. Ha túl nagy rések vannak a mintázatban, mindenképpen érdemes testszínű topot vagy kisnadrágot viselni a ruha alatt, hogy ne váljon kihívóvá az összkép.

Az idei szezon a pasztellárnyalatoké, ám egy szín mégis ki tudott emelkedni a cukorkatónusok térhódítása mellett is. A gyönyörű zöld darabok friss, üde és nőies megjelenést kölcsönöznek a mindennapokban. Ráadásul a megfelelő kiegészítők mellett még a kellő eleganciát is simán hozzák. A finom zöld nem túl vibráló vagy feltűnő, beleolvad a pezsgő nyári környezetbe, mégis vidámabbá és magabiztosabbá teszi a fellépést.

Kiemelt kép: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images.

Cikkfotók: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés