A kertésznadrág sokáig a divat egyik méltatlanul mellőzött darabja volt. A kreáció népszerűsége a nyolcvanas években pörgött a csúcson, ám idővel kikopott a köztudatból. Diana hercegné kedvence idén ismét beférkőzik az utcai trendek közé, és garantáltan okoz pár meglepetést.

hirdetés

A kertésznadrág a hetvenes-nyolcvanas évek derekán jelent meg. Eleinte széles szárral hódított, majd felbukkantak a mom jeans hatású nadrágok. Egyidőben minden nőnek volt legalább egy pántos nadrágja, a tervezők pedig nem spóroltak a különféle verziókkal. Volt sima farmer, színes, mintás és még kordbársonyból szabott is. Kényelmessége miatt hamar beépült az utcai divatba, még Diana hercegné is rajongott érte.

Az egyik legismertebb összeállítása szintén a kertésznadrághoz köthető, egy citromsárga darabot vett fel, amit a kor irányzatainak megfelelően puffos ujjú felsővel egészített ki. Ebben a szerelésben különféle színek és minták találkoztak. A nosztalgikus divatirányzatoknak köszönhetően idén akár Diana hercegné összeállítása is felfrissítésre kerülhet, hiszen a mai trendek bátran szemezgetnek a nyolcvanas évek legnépszerűbb fazonjai közül.

Minden stílusban elsüthető a kertésznadrág: így lesz sikkes

A stílusmixelő trendeknek köszönhetően a kertésznadrág már nem csak a sportcipővel, pólóval mutat jól. Egy ilyen szetthez jöhetnek a lazább ingek, esetleg a magas sarkú cipők.

 

Ha kedveled a hippistílust, akkor a hetvenes évek stílusába is beültetheted a kertésznadrágot. Ennek megfelelően apróbb topokkal, barna kiegészítőkkel, sikkes utcai papucsokkal és divatos napszemüveggel kombinálhatod a kantáros pantallót.

 

Természetesen a színes kreációk sem maradhatnak ki a felsorolásból. Egy lazább szabású nadrágot prímán kiegészít a puffos ujjú felső. Remekül megteremti a harmóniát, a nőies kistáska pedig csak hab a tortán. Az efféle összeállításokat viselheted elegánsabb lapos talpú cipővel vagy szalmatalpú lábbelivel.

 

A vagány összeállításokban éppúgy megállja a helyét a kertésznadrág. Vagány trikók vagy pólók közül válogathatsz, ha fel akarod dobni a szetted, amit bátran kiegészíthetsz egy vastag talpú szandállal. Ettől igazán sikkes, modern lesz az összkép.

 

A nyár egyik toptrendje a topszerű melltartó, az efféle darabokat nem csak ruha alá tervezték. A sportmelltartó remekül mutat a kertésznadrággal, sportcipővel pedig kifejezetten laza lesz az összkép.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Anwar Hussein, Edward Berthelot, Raymond Hall, Streetstyleshooters / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés