A nőies megjelenés elsősorban nem a legújabb divat szerinti darabok összeválogatásán, hanem a fazonok összhangján múlik, amelyek kombinálása szerencsésen vagy éppen előnytelenül is elsülhet. A téli rétegek harmóniájában a kabát hossza játssza a legnagyobb szerepet, nem mindegy ugyanis, hogyan viszonyulnak egymáshoz a különféle szabások.

hirdetés

Vannak olyan öltözködési tippek, melyeket alkattól függetlenül tanácsos megfogadni, hiszen sokat segítenek a kiegyensúlyozott összkép elérésében. Bár az eltérő fazonok kombinálása minden évszakban nagy figyelmet igényel, télen, amikor több ruharéteget kell összhangba hozni, különösen fontos a tudatos válogatás.

A kabát hossza lényeges kérdés, hiszen nem mindegy, hogyan viszonyul a többi szabáshoz, illetve hol töri meg a test hosszanti vonalát.

Ez a videó jól szemlélteti, miért lényeges a kabát hossza

Persze a testalkat is mérvadó lehet abban, hogy meddig érjen a kabát, hiszen más-más fazonkialakítások előnyösek alacsony termet, körtealak, illetve teltebb idomok esetén. Ám még az arányos testképet is el lehet szúrni, ha az öltözékben olyan szabások találkoznak egymással, melyek nem igazán passzolnak össze.

A kabát hossza azért fontos, mert úgymond összefogja a téli rétegeket, ezáltal könnyedén kiegyensúlyozhatja, vagy éppen felboríthatja az összképet. Ebben a videóban remek tippeket találsz, amiket nem is nagyon kell túlmagyarázni, annyira látványosak. Jól érzékelhető a különbség, milyen kabátfazon illik a hosszú, a bő, illetve az egyenes vonalú szabásokhoz. Néha egy-egy apró változtatással helyére kerülnek az arányok, és máris harmonikusabb a megjelenés.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés