Jennifer Aniston már 1995-ben ezt a darabot viselte, azóta pedig nagy utat járt be a divatban az elegáns mellény. Idén újra megnőtt a népszerűsége, ami annak is köszönhető, hogy nagyon sokoldalúan, változatosan varálható.

hirdetés

A divat hullámzása mindig érzékelhető volt, ám az elmúlt időszakban mintha viharos szelek támadták volna meg a trendek tengerét. A retró fazonok óriási lendülettel tértek vissza a kínálatba, a hétköznapi divat nagyon felkapta az egykor trendi és sikkes holmikat.

A csinos, elegáns kis kosztümmellény csak egy a sok közül, amire idén mindenki felfigyelt, ráadásul ez a nőies fazon nem először irányítja magára a reflektorfényt. Annak idején Jennifer Aniston tette népszerűvé, a kilencvenes években a Jóbarátok című sorozat, illetve a benne látható karakterek sokak öltözködését inspirálták. Az akkoriban viselt elegáns mellények változatlanul tértek vissza az idei repertoárba, ráadásul hihetetlenül változatosan és izgalmasan lehet variálni őket.

Képek: NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images/Getty Images.

 

Jennifer Aniston már a ’90-es években felfedezte az elegáns mellény előnyeit

A kilencvenes években valamelyest Jennifer Aniston is hozzájárult a csinos kis kosztümmellény népszerűségéhez, hiszen az általa alakított Rachel stílusához ez a nőies formában viselhető maszkulin stílusú darab is hozzátartozott. Bár ez a fazon nem évszakfüggő, idén a nyári trendek élére került, hiszen top felett, vagy ujjatlan felsőként viselve egyaránt kényelmes és stílusos. Bármilyen hétköznapi szettet fel lehet dobni vele, a farmernadrágos, farmerszoknyás szettekbe is képes eleganciát csepegtetni.

Szoknyával, rövidnadrággal éppúgy remekül mutat, ám a legtöbben hosszú, élére vasalt nadrágokkal kombinálják. Az efféle szettek simán beleférnek az irodai megjelenésbe, ráadásul a blúzok helyett viselt öltönymellény hihetetlenül izgalmassá teszi a formális összeállításokat. Olyan, mint egy stílusfűszer, a lezser vászonnadrágokkal megalapozott öltözékeket ugyancsak sikkessé teszi.

Ha igazán elegáns és letisztult külsőre vágysz, érdemes monokróm összeállításban viselni a mellényeket. Az üzletek kínálatából manapság rengeteg egymáshoz passzoló, szettként működő darabot lehet beszerezni, a nadrág és a mellény összhangja abszolút a klasszikus sikk hangulatát eredményezi.

Noha a kilencvenes években Jennifer Aniston a rövid fazonú mellényre szavazott, manapság a röviden szabott változatok mellett a hosszú verziók is teret kaptak az utcai divatban. A hosszított szabású kreációk többnyire karcsúsított változatban bukkannak fel az idei divatban, ám ennek híján nem árt övvel hangsúlyozni a derékvonalat, hogy előnyösebb legyen az összkép.

Kiemelt kép: NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images/Getty Images.

Cikkfotók: NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés