A gyöngyös smink felbukkanása elképesztő módon megihlette a kreatív vénával rendelkező nőket, ugyanis számtalan elegáns és bohém megjelenés született már az apró felragasztható pöttyök használatával.

hirdetés

A klasszikus gyöngyházfényű kiegészítők már régóta bebetonozták magukat a kedvenc női holmik közé. Láthattuk már Audrey Hepburnt káprázatos gyöngyös nyakláncokat és fülbevalókat viselni, de napjainkban például az esküvői viselet kedvenc díszítőelemei a fehér gyöngyök.

Elbűvölő variációkban vált divatossá a gyöngyös smink

Az utóbbi években annyira felkapott lett ez a divat, hogy szinte mindent gyöngyök borítottak. Már lehet venni gyöngyökből készült táskát, bralettet és más, különleges kellékeket is. Nem maradt hát más hátra, mint hogy sminktrend szülessen belőle, ami igazán varázslatos vérfrissítést jelent a szokványos makeupok között.

A gyöngyöket kisebb-nagyobb méretben is be lehet szerezni. Öntapadós gyöngymatrica vagy pearl sticker név alatt találhatsz rá számos online webshopon vagy hobbiboltban. Tapadásukat a hátoldalukon található ragasztós felület adja meg, ezért használatuk szuper egyszerű. Ragacsos hátoldal nélkül pedig csupán egy tubus műszempilla-ragasztót kell beszerezni, amiből csak egy tűhegynyit kell a dekorra cseppenteni.

Manapság egyre több divatfotón és kifutón bukkannak fel az arcra ragasztott gyöngyök, melyek sejtelemesen ragyognak a vakuk fényében. Drámai és romantikus képeken egyaránt csodásan mutatnak, ám az alkalmi sminkbe rejtve sem keltenek giccshatást, ha nem esel túlzásba a díszítéssel.

A gyöngyös matricák csodás hangulatot teremtenek, kifinomultságot sugalmaznak, de nem mindegy, milyen smink mellé kerülnek fel. Akkor biztosan nem lősz mellé, ha először egy természetes sminkkel viseled.

Szilveszterkor azonban a vörös rúzs, a cicaszemsmink és más erőteljes, de sikkes kombináció is szóba kerülhet. Ha nincs gyöngymatricád, ne bánkódj, a karkötőkészítéshez használatos, apró dekorgyöngy is megteszi, amit a már említett műszempilla-ragasztós eljárással fixálhatsz a szemkörnyéken.

Azokat a részeket inkább hagyd ki, melyeknél vékonyabb, sérülékenyebb a bőr. Kíméletes, wax állagú speciális oldószerrel könnyedén megszabadulhatsz a műszempilla-ragasztótól. A minőségi oldatok nem csípik az érzékeny bőrt, és pillanatok alatt megszabadítanak a ragacstól.

Habár a gyöngyök mind ugyanúgy néznek ki, mégis szabad kezet adnak, hogy kreatív variációk készülhessenek belőlük. El lehet helyezni néhányat a szem környékén, esetleg az orrnyereg vonalában vagy a homlokon, hogy mintegy bájos szeplőként funkcionálhassanak.

Ha egy elegáns vagy egy különleges fotózást tervezel, akkor egy-két gyönggyel feldobhatod a visszafogott sminket, ami így biztosan nem lesz hétköznapi vagy unalmas.

A gyöngyök sikkes csillogása miatt viszont még szilveszterre is hagyhatsz belőlük néhányat, hiszen pezsgőszínű szemhéjpúderrel is nagyszerűen mutatnak.

Készíthető velük olyan díszítés is, mely a szempillavonalakat követve szemhéjtushangulatot kelt. Ez viszont sajnos a rejtett szemhéjjal rendelkezők számára nagyobb kihívást jelenthet, így érdemes minél apróbb gyöngyöket választani ehhez a technikához.

Aki tovább kísérletezne a gyöngyökkel, az a frizuráját szintén beleviheti a játékba. Egy kevés zselé segítségével csinos hullámok készíthetők a babahajakból, amiket gyönyörűen ki lehet dekorálni a gyöngyökkel. Ebben az esetben a ragasztás viszont már nem jöhet szóba, mert súlyos károkat okozhat a tincseidben.

Kiemelt kép: supergingerlife, alinamyself2/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés