A fürdőruha akkor lesz igazán előnyös és kényelmes, ha testalkat szerint kerül kiválasztásra a fazon. Mindenkinek más áll jól, a repertoár pedig szerencsére rendkívül bőkezű a szabásvonalakat illetően.

hirdetés

Ami még a farmernadrágoknál is nagyobb fejtörést tud okozni a vásárlás során, az egyértelműen a fürdőruha. A tökéletesen passzoló, kényelmes, mégis csinos és nőies darab megtalálása egyáltalán nem egyszerű feladat. Manapság a bikinik és az egyrészes verziók éppúgy trendinek számítanak, így még a széles kínálat sem könnyíti meg a helyzetet.

Fürdőruha kiválasztása testalkat szerint

Tulajdonképpen nincs olyan egyetemes, mindenki számára tökéletes tipp, ami segítene megoldani a fürdőruha-vásárlás problémáját. A testalkatra szabott keresgélés nagyban megkönnyíti az előnyös fazon megtalálását, azonban mivel adott testtípuson belül is lehetnek jelentősebb eltérések – amelyek adódhatnak a testmagasságból vagy a súlyeloszlásból –, nincs olyan bikini, ami minden homokóra-, alma- vagy éppen körtealkatú hölgynek garantáltan jól állna.

Ennek ellenére, ha már a testalkat szerint nézelődik az ember lánya, legalább szűkül a kör, s ezáltal is könnyebben rá lehet találni a tökéletes fazonra. Nézzük, milyen fürdőruhákat érdemes felpróbálni a különböző alkati adottságok esetén.

 

Homokóra

Homokóraalkat esetén a derékvonal abszolút hangsúlyos. Ebben az esetben a vállak és a csípő vonala nagyjából ugyanolyan széles, a derék pedig szépen ívelt. Mindenképpen érdemes kiemelni a nőies idomokat, azaz a fókusz a vállakról és a csípőről egyértelműen a derék irányába kell, hogy terelődjön.

A bikinik között érdemes a V alakban felfelé ívelő, oldalt magasabbra nyúló alsók közül válogatni, amelyek szépen terelik a tekintetet a derékvonal felé. A magas derekú alsókat sem szabad kizárni, különösen akkor, ha látványos díszítéssel hangsúlyozzák a karcsú derekat.

Az egyrészes fürdőruhák sem tiltólistásak, ám ezek könnyedén eltakarják a karcsú derekat, ezért mindenképpen egy derékvonalban ráncolt, övvel díszített vagy éppen kivágott változatra érdemes beruházni. A dekoltázs lehetőleg V alakú legyen, így garantáltan a derékra helyeződik a hangsúly.

Alma

Almaalkat esetén épp az ellenkezője történik, ugyanis ez esetben a derékvonal kevésbé hangsúlyos, az almaalkatú hölgyeket ugyanis teltebb felsőtesttel áldotta meg a sors. A legjobb, ha a hangsúly a dekoltázsra és a lábakra kerül.

A manapság divatos magas derekú bugyikkal nem lehet mellényúlni, előnyösen formálják az alakot, almatestalkat esetén pedig különösen jótékonyan hatnak az összképet illetően.

Az egyrészes fürdőruhák között mindenképpen a dekoltázshangsúlyos darabok között kell válogatni, a fókusz a vállakhoz és a kivágáshoz kerüljön.

Körte

Körtealkat esetén a lábak erősebbek, míg a derékvonal abszolút karcsú. A csípő, a fenék és a combok szélesebbek a vállaknál. Ilyenkor egyértelműen a felsőtestre kell helyezni a hangsúlyt.

Jöhetnek a romantikus fodrok, a hatalmas, látványos minták, a lényeg, hogy a mellek nagyobbnak tűnjenek, s szélesebbnek hasson a váll vonala. Ezzel az aprócska optikai trükkel arányosabbá, elképesztően csinossá alakulnak a vonalak.

A felsőrész jó, ha pántos, a legjobb pedig az, ha a pánt nem vékony és már-már láthatatlan, sokkal inkább a fodros, puffos verziók teszik igazán nőiessé az alakot.

Fordított háromszög

Fordított háromszögű testalkat esetén a vállak szélesebbek, mint a csípő, a derékvonal pedig kevésbé hangsúlyos. Éppen ezért a csípőt kell egyensúlyba hozni a vállakkal, azaz a bikinifelső vagy az egyrészes ruha felsőrésze letisztultabb kell, hogy legyen, míg az alsó lehet mintás és díszített.

Az aszimmetrikus felsőrészek szintén egyensúlyba hozzák a sziluettet, kifejezetten előnyösek akkor, ha keskenyíteni szeretné valaki a vállait. A bugyi lehet fodros és látványos, ez esetben tökéletes lesz az összhang.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés