Tulajdonképpen örülünk annak, hogy az utcai divatba is beszivárogtak a kényelmes edzőcipők. Ám ezt a trendet már tényleg nem tudjuk mire vélni!

A Louis Vuitton divatház idei retró cipőmodellje sem piskóta, de az a divathullám, amit a Balenciaga indított el az útján, már tényleg kimeríti a vizuális környezetszennyezés fogalmát. Valószínűleg mindenkiben él egy kép az amerikai turista nagypapáról, aki gondosan befűzött, masnira kötött, ormótlan edzőcipővel viseli vászonnadrágját. Ehhez természetesen a lábszárig érő sportzokni is hozzátartozik, és, ha még nem teljes a szett, hozzá lehet csapni gondolatban egy övtáskát.

A Balenciaga, érthetetlen módon, ebből a stílusból merítette inspirációját, amikor megalkotta a színesben és fehérben is kapható, eleve lepattantnak kinéző sportcsukáját. Ez a fazon tényleg joggal nevezhető csukának, hiszen olyan méretes darab, mintha valóban egy hatalmas halat húzna az ember a lábára. Ám még ennél is tovább fokozza értetlenkedésünket az a tény, hogy az említett lábbeli hatalmas sikernek örvend a divatvilág köreiben. Olyanok is szívesen hordják, akik egyébként kifogástalan ízléssel és stílusérzékkel rendelkeznek.

  • Megosztás:
hirdetés