A nyolcvanas évek tele volt megkérdőjelezhető fazonokkal, melyeknek nagy részét mára elfeledte a divat. Bár egy-két szabás újragondolva visszaköszön, a túlságosan merész kombinációk eddig elkerülték a trendeket. Ám úgy tűnik, hogy az eklektikus tavaszi divat számára semmi sem tabu, ugyanis ismét feltűnik a színen a fényes leggings, ami bő negyven évvel ezelőtt egyetlen aerobikóráról sem hiányozhatott.

hirdetés

A retró divatláz továbbra is tombol, rengeteg fazon tér vissza a nyolcvanas-kilencvenes évek színes forgatagából. Újra menő a válltömés, a széles szárú nadrág, ám az ormótlan sportcipők vagy a vastag övek sem maradhatnak ki a felsorolásból. Az utóbbi szezonokban a tervezők minden vállalható darabot beépítettek az éppen aktuális kollekcióba, de úgy tűnik, még nem ért véget a nosztalgia hullám.

A fényes anyagú leggings felelős az újabb döbbenetért, ami a nyolcvanas években szabadult ki az aerobikórákról. Ez a színes, streccses, fényes fazon sokaknak ismerős lehet, régi filmekben, videóklipekben is gyakran találkozni vele. Bár a tornateremben kezdte pályafutását, hamar beédesgette magát az utcai divatba, anno színes tunikával, lezser farmeringgel és -dzsekivel viselték a nők. A pólóruhával is gyorsan összebarátkozott, egy ilyen szettre a vastag öv tette fel a koronát.

Újra hódít a fényes leggings: idén így kerülhet be az utcai divatba

A fényes leggings megosztó darab, visszafogottnak nem nevezhető, és nehezen illeszkedik a letisztult, kifinomult ruhatárba. Sokkal inkább egy vagány fesztiváldarab, ami pár buliban könnyen elsüthető, ám a szofisztikált irodai és alkalmi szettekben egyáltalán nincs helye. Eredetileg sportcuccnak készült, így hű társ lehet futás, görkorizás során, de számos jel utal arra, hogy ez a darab továbbra sem akar megmaradni a táncstúdiók és a fitnesztermek falai között.

Vannak, akik a visszafogottabb szettek mellett maradnak, és inkább a fekete fényes nadrágot próbálják meg beépíteni a szerelésükbe.

Bár a leggings nem nadrág, sokak számára ez nem jelent visszatartó erőt, és szabad felfogásban viselik a cicanadrágot. Alkalmanként egy-egy hosszabb kabát beköszön, ám a koncepció nem változik sokat.

A merészebbek már apró felsőrésszel is kipróbálták. Ezt a szerelést cseppet sem lehet visszafogottnak nevezni.

A rikító darabok nem csak a klasszikus hosszúságban jelentek meg, a levágott biciklisnadrágok úgyszintén a porondon vannak.

A fényes leggings a lehető legváltozatosabb összeállításokban bukkan fel, vannak, akik blézerrel kombinálják, míg mások inkább sportosabbra veszik a figurát.

A lezserebb, kicsit hétköznapibb szettekbe is bekerül, és egyre többen keresztezik övvel, ezzel is megidézve a nyolcvanas évek összeállításait.

A fényes leggings szinte vonzza a merész színpárosításokat, ám ennek ellenére vannak, akik inkább a visszafogott, letisztult kompozíciók mellett teszik le a voksukat.

Ebben az esetben a neonszínek mellett a fekete és a fehér kerülhet be a megjelenésbe.

A fényes leggings egy jó poén a divatban, de kétségkívül szükséges hozzá kellő bátorság. Egy ilyen kreációban biztosan nem maradsz észrevétlen, ezért csak akkor kapd fel, ha nem bánod, hogy feltűnést keltesz. Simán elsüthető a tavaszi-nyári szezonban, egy oversize inggel például már nem is kelt annyira kirívó hatást. Mindenképp olyan darabokkal kombináld, melyek eltakarják a feneket, hiszen a leggings még ebben az esetben sem funkcionál nadrágként.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés