A népszerű stílusblogger megmutatja, mely előnyös lábbelik passzolnak jól nőies rövidnadrághoz, alacsony termet és rövid lábak esetén. A rossz fazonválasztásokra szintén rávilágít.

hirdetés

A nőies kialakítású sortok és bermudák kifejezetten jól mutatnak szandálokkal, magas sarkú lábbelikkel, félcipőkkel kombinálva, de az cseppet sem lényegtelen, hogy milyen a fazonjuk, pláne, ha nem túl magas az ember lánya.

Az előnyös lábbelik nyújtják a lábakat, miközben az elegáns stílusú rövidnadrághoz is remekül passzolnak, az előnytelen fazonok pedig láthatóan igencsak lerontják az összképet, mivel optikailag összenyomják az alakot azáltal, hogy elcsúszik a testvonal tagolása.

Előnyös lábbelik, amelyek csodásan illenek a nőies rövidnadrághoz

Lydia Tomlinson az egyik legnépszerűbb stílusblogger azok közül, akik a letisztult sikket helyezik előtérbe. A mindennapokban is jobban preferálja a lezser eleganciát és a klasszikus fazonokat, ennek köszönhetően megjelenése mindig eleget tesz a kifinomult nőiességnek.

Nem túl magas, ezért mindig ügyel arra, hogy előnyösen válogassa össze a bővebb és szűkebb fazonokat, illetve az alkatának megfelelően tagolja a testvonalát.

A lábbelik közül szintén a klasszikus kialakítású darabokat szereti, nem mindig visel magas sarkút, viszont jól trükközik a részletekkel, így sohasem tolja el az arányait a szettjéhez nem passzoló cipőkkel, szandálokkal.

A rövidnadrág alapvetően sokat mutat a lábakból, de ez még nem jelenti azt, hogy minden esetben megnyújtja azokat. Az előnyös lábbelik nagy szerepet játszanak a harmonikus összkép kialakításában, az egyensúlyhoz pedig az is lényeges, hogy stílusukban is illeszkedjenek a kiválasztott rövidnadrághoz.

A minivideó elején jól érzékelteti a blogger, hogy a bokapántos szandál miért lóg ki az összképből. Bár csinos darab, de lerövidíti a lábak hosszát, miközben a szett nagy része a test felső kétharmadában helyezkedik el. Akkor érvényesülhet a lábak hossza, ha a pántok nem vesznek el belőle.

Az átlós pántok jóvoltából még a lapos talpú szandál is előnyös lehet, ráadásul a monokróm öltözéket csak két fekete, kontrasztos elem töri meg, mégpedig az öv és a szandál, de mindkettő a test karcsú pontjait hangsúlyozza.

A félig zárt loafer rövidnadrággal kombinálva szélesíti a lábfejet és rövidíti a vádli vonalát, a fekete darab pedig ezt a hatást még inkább felerősíti. Egy ilyen légies, világos szetthez jobban passzol a letisztult, bézs cipő, ami nem töri meg a test vonalát, hanem épp ellenkezőleg, meghosszítja azt. Pedig lapos a talpa, de a színharmónia ez esetben nagyobb jelentőséggel bír.

A magas sarkú lábbelik nem minden esetben nyújtják a lábakat, különösen, ha nem passzolnak a választott rövidnadrághoz. A bojtos, bokapántos darab igencsak égimeszelő megoldás, mégis lefarag egy cseppet a lábszárak hosszából. Mindez annak köszönhető, hogy a bojt és a vízszintes pánt szélesíti a lábfejet. A letisztultabb pántos papucsszandál nem rendelkezik ugyan kiugróan hosszú sarokkal, mégis optikailag nyújtja a lábakat.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés