Ashley Graham teltkarcsú alakján tökéletesen állt a kis fekete ruha, megidézte Audrey Hepburn klasszikus eleganciáját.

hirdetés

Ashley Graham a Swarovski új üzletének megnyitójára volt hivatalos New York-ban, a klasszikus kis fekete ruha, amit az eseményen viselt, több szempontból is remek választásnak bizonyult.

A fekete ruha, mint mondják, mindig elegáns, ráadásul előnyösen slankítja a vonalakat. Ám ez az állítás nem minden esetben igaz, főként a fazonválasztáson áll vagy bukik a dolog. A kis fekete dressz akár közönséges vagy snassz is lehet, amennyiben a szabása túlságosan kirívó, előnytelen, vagy éppenséggel lerombolja a nőiességet.

Az alakhangsúlyos, testre feszülő ruha mindig rizikós döntés, hiszen nem mindegy, hogyan emeli ki a sziluettet, ahogyan az sem, hogy megfelel-e az elegancia kritériumainak, vagy inkább túlságosan hivalkodó és tolakodóan, ízléstelenül dögös.

A telt alakú modell jól választott, bár roppant diszkrét, visszafogott volt a ruhája, amit nem cifráztak trükkös kivágások, mégis észbontóan nőies volt benne, és az alakja sem maradt észrevétlen.

Ashley Graham nőies homokóraalakján csodásan állt ez az elegáns fekete ruha

Ashley Graham ruhája három apró részlettel éri el, hogy maximálisan elegáns és előnyös, miközben dögösen ráfeszül az idomokra.

A fekete szín elnyeli a fényt, ezáltal kisebbnek, karcsúbbnak mutatja a sziluettet, ám ez nem minden esetben igaz. A garbós nyakrész például össze is nyomhatná a modell alakját, hiszen nagy mellek esetén nem túl előnyös választás, ám ebben az esetben a felsőrész trükkös átlapolt szabása optikailag slankítja a területet azáltal, fogy felfelé vezeti a tekintetet, a folytonosságot pedig nem törik meg vízszintes vonalak. Egy különszabott nyakrész esetében ez már másképp működne, hatására sokkal rövidebbnek tűnne a felsőtest.

Kép: Gotham/WireImage/Getty Images.

 

A ráncolt, vállhangsúlyos szabás egyensúlyba hozza a csípő- és vállszélességet, ettől optikailag karcsúbbnak tűnik a derékív, és a homokóraalak tökéletes vonalai kapnak hangsúlyt. Noha a ruha midi fazonú, és csak keveseknek áll jól, ha pont a lábszáraknál végződik a szűkülő fazon, a plus size modell elég magas egy ilyen szabáshoz, ráadásul nem a vádli legszélesebb területéig, hanem a lábszárak elkeskenyedő részéig ér az anyag, így nem mutatja rövidebbnek a lábak vonalát.

A derékhangsúlyos szabás szintén előnyösen formálja az alakot. A ruha a testre tapad ugyan, de oldalsó ráncolásaival eléri, hogy a párnás pocak ne legyen hangsúlyos, ezáltal a karcsúbb derék kapjon figyelmet. A 36 éves plus size modell alakformáló fehérneműt visel a ruha alatt, ami szintén a derékívet helyezi fókuszba, a ruha előnyös szabása és ez a láthatatlan részlet pedig nagyszerűen összedolgozik.

Ashley Graham nagyszerű példát hozott arra, hogy egy szűk fazonú, testre feszülő ruha is lehet kifinomultan elegáns és észbontóan nőies, az általa viselt klasszikus kis fekete ruha minden szempontból tökéletes.

Kiemelt kép és cikkfotó: Gotham/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés