Beütött a kánikula? Ne bújj el a sátorszabású ruhák rejtekében, inkább mutasd meg az alakod előnyeit. Inspirációt adunk, milyen szetteket válogass össze a nyaralásra.

Tág fogalom a plus size, hiszen a telt idomok még nem feltétlenül jelentenek kövérséget. Más arányok jellemzőek a teltkarcsú és a duci testalkatra, ezért egyénileg változhat, hogy a test mely részleteit érdemes palástolni, és hová ajánlott helyezni a hangsúlyt.

Az ívelt, gömbölyded formákkal rendelkező, homokóra típusok bátran kiemelhetik a derékvonalukat, ezért ideálisak számukra a karcsúsított, átlapolt ruhák, a vállat szabadon hagyó és az átlapolt fazonok. Az overallok csábításának is engedhetnek, amennyiben derékig szűkülő, deréktól bővülő fazonról van szó. A fürdőruhák esetében éppúgy a derék és a dekoltázs kerüljön a középpontba.

A körte alkatúaknak két dologra nagyon kell ügyelniük a kánikulaöltözéküket illetően: a széles csípőt érdemes deréktól bővülő fazonokkal slankítani, míg a felsőtestre, a vállakra több hangsúly kerülhet. Az alaknyújtó, függőleges irányban futó minták és gombsorok segítségükre lehetnek, és az átlapolt szoknyákat is nekik találták ki.

A duci, alma testalkatú hölgyemények is felejtsék el a zsákruhákat, hiszen az a cél, hogy ne tömbösítsék a felsőtestüket, hanem furfangosan tagolják a sziluettet. A mell alatt szabott és az átlapolt ruhák lehetnek segítségükre ebben. Náluk a derékvonalat mindig magasra, a lengőbordák területére kell helyezni, mert ott a legkeskenyebb a test kerülete. Ezzel a csalafintasággal a lábak hosszát is megnyújthatják optikailag.

  • Megosztás:
hirdetés