Egy csinos övvel igencsak fel lehet dobni a legegyszerűbb szettet is, de az alakformálásban legalább ennyire jeleskedik. Sokan azonban inkább mellőzik, hiszen egyik-másik típust nem könnyű úgy megkötni, hogy ne rontsa el az összképet, és ne lógjon esetlenül. Egyetlen trükk segítségével még ez az apró részlet is tökéletesen mutat majd.

hirdetés

Egy csinos öv hihetetlenül feldobja a szettet, sokszor a bővebb, oversize fazonok mellé elengedhetetlen ez a praktikus, alakformáló kiegészítő. Nadrágok esetén ugyancsak gyakran van szükség a segítségére, hiszen, hacsak az ember nem varratja magára a ruhadarabot, nagy eséllyel nem passzol majd tökéletesen a deréknál. Persze akadnak olyan szabású fazonok, amelyek remekül illeszkednek mindenhol, ám a fast fashion világában nem könnyű testalkatra szabott darabokat találni.

A legtöbb övvel igencsak nehéz bánni, legyen szó bőr vagy műbőr verzióról, de idesorolhatók a szövetanyagúak is. A csatos típusok lógnak, míg a többi pedig nem túl esztétikusan megcsomózva, csupán görcsként díszeleg a derékvonalon. Sokan ezért nem kedvelik ezt a kiegészítőt, masnihoz rövid, a szimpla kötés szétcsúszik, míg a görcs pedig igencsak elrontja az összképet. Egyetlen trükk segítségével azonban ez a probléma könnyedén orvosolható.

 

A csatos övvel valóban nehéz bánni, de ez a trükk megoldja a problémát

A csatos övek okozhatnak némi fejtörést, különösen akkor, ha olyan nadrággal vagy szoknyával kerülnek párosításra, amelyeken nincs felvarrott övtartó. Ilyenkor a körbetekert rész szimplán csak lóg, ami borzalmasan elrontja az összképet. A legegyszerűbb megoldás, ha egy hajgumit applikálsz rá a kiegészítőre övtartó gyanánt. Célszerű hasonló árnyalatú gumit választani, mint maga az öv, így még csak nem is lesz feltűnő az eredmény.

 

Ha túl snassz a becsatolt öv, vagy körbetekerve éppen addig ér, hogy a nadrág övtartójába képtelenség lenne beakasztani, szintén az öv viselése ellen szólhat, ám erre is van megoldás. Egyetlen perc alatt sikkes, stílusos megjelenést kreálhatsz egy pofonegyszerű trükk segítségével.

 

A megkötős verzió is okozhat fejtörést, de nem lehetetlen az esztétikus eredmény

Sokan inkább masnira kötik a szövetből készült övet, hogy ne csak egy szimpla csomó díszelegjen a nadrágon. Általában ezek a masnik igencsak idétlenül festenek, nagyon nehéz eltalálni az arányokat. Ezzel a pár mozdulatos trükkel könnyedén elérheted, hogy a masni valóban esztétikus legyen.

 

Aki mégis a csomós verziót választja, arra is van egy ízlésesebb megoldás. Sokkal csinosabban áll a nadrág, ha így kötöd meg az övet, ráadásul cseppet sem bonyolultabb a szokásos mozdulatsornál. Elég egyetlen trükk az övvel, és máris nőiesebb, kifinomultabb az összkép.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés