Zandra Rhodes neve főként azoknak lehet ismerős, akik rendszeresen követik a divatvilág változásait, és nem mondanak nemet a bohémebb, hippi stílusú kreációkra. Ám nem csak a ruháival kelt feltűnést a 81 éves divattervező, mivel pink hajával és vad, punkos sminkjével a szakma üde színfoltjának számít.

hirdetés

Zandra Rhodes még manapság is az egyik legnépszerűbb brit tervezőnek számít, akinek a bohókás, mintás darabjaiért valósággal rajonganak a hölgyek. Már régóta tevékenykedik a divatvilágban, az általa tervezett kreációkat még Diana hercegné is viselte. A hetvenes években különleges darabjaival megalapozta a punk életstílust, melynek az elemei egyre többször bukkantak fel az utcai öltözékben.

A ruhái drámaiak, merészek mégis kecsesek és nőiesek. Rengeteget inspirálódik a különféle kultúrák jellegzetességeiből, és sok, korábban nem használt motívummal színesítette meg a kollekcióit. Ez az egyediség a tervező megjelenésén is megfigyelhető, mivel Zandra öltözködését nem lehet beskatulyázni.

Imádja a különleges, mintás, feltűnő színű darabokat, amelyek tökéletesen passzolnak a lázadó személyiségéhez. Ám nem csak a ruháitól válik feltűnővé, mivel a pink színű frizurája és a szivárványos sminkje nagyban hozzájárul a látványos külleméhez.

Zandra Rhodes még 81 évesen sem mond le a pink frizuráról

A 81 éves Zandra Rhodes úgy gondolja, hogy a jó megjelenéshez hozzátartozik a megfelelő frizura és a smink. Ezért mindig szakít időt a látványos kinézet megkomponálására, és sosem lép ki az utcára az ikonikussá vált makeupja nélkül.

A pink hajáról elhíresült tervező először a hetvenes években kezdett el kísérletezgetni a színes hajfestékekkel. Eleinte zöld színű frizurájával keltett feltűnést, majd később rózsaszínre váltott.

A fazonon sem sokat változtatott az elmúlt időszakban, már évek óta egy rövid bobot visel, amelyet egy frufruval egészített ki a fodrásza. A feltűnő hajjal a divattervező magabiztosnak érzi magát, ezért nem is szeretné visszafogottabb színre cserélni az árnyalatot.

Zandra kinézete a különleges sminkektől válik igazán formabontóvá. A tervező kedvenc színe a kék, legtöbbször ezzel az árnyalattal emeli ki a tekintetét. Természetesen nem finomkodik a tónussal, a lehető legrikítóbb színeket használja.

Szeret kísérletezni a többi színárnyalattal is, ám mindig visszatér a kékhez, mint bevált klasszikushoz. A sminkjét feltűnő tusvonallal szokta kiegészíteni, és természetesen a pink színű rúzs is elmaradhatatlan. Úgy választ árnyalatot, hogy az illeszkedjen a frizurájához.

Zandra Rhodes az elmúlt évtizedekben szinte semmit sem változtatott a külsején, manapság is olyan játékosan, bohémen öltözködik, mint negyven évvel ezelőtt. Úgy gondolja, hogy saját magának kell megfelelnie, ezért nem fogja a haját természetes árnyalatúra festetni, és a sminkről sem hajlandó lemondani. Tele van vidámsággal, bátorságáért sokan csodálják, és egyedi öltözködése inspirációt jelent másoknak.

 

Kiemelt kép: Tim Whitby/BFC / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés