Vivienne Westwoodot az extravagáns illetve a meghökkentő jelzőkkel lehetne a legjobban leírni. Hiába ünnepelte idén a 79. születésnapját, ettől függetlenül stílusa egyáltalán nem változott.

hirdetés

Vivienne Westwood 70 év felett sem visel visszafogott ruhákat

A Westwood divatház darabjait legtöbbször az érdekes kialakítások és  izgalmas anyagok jellemzik, valamint sokszor kifejezetten merész darabokkal rukkolnak elő. Szinte természetes, hogy a márka létrehozója, maga Vivienne Westwood sem a hétköznapi megjelenés híve. Közel a nyolcvanhoz is valóságos punk, aki tényleg képes bármit magára venni, mivel egyáltalán nem érdeklik a kritikák.

Legutóbb azzal keltett feltűnést, hogy neonsárga kosztümben tüntetett, de a vörös szőnyeges események, és a bemutatók során sem visel soha átlagosnak nevezhető öltözetet. Természetesen megjelenéséhez hozzátartozik a színes smink, és a feltűnő hajviselet. A frizuráját hosszú évekig vörösen hordta, majd kopasz lett, az elmúlt időszakban pedig már büszkén vállalja ősz tincseit.

A stílusa meg sem közelíti a letisztultság fogalmát, ám úttörőnek számít, hiszen nincs nála vagányabb nagymamakorú hölgy. Fittyet hány a társadalmi konvenciókra, és azt vesz fel, amihez épp kedve van. A legjobb összeállításaiból szemezgettünk most, amelyeknek a viseléséhez nem kevés önbizalom szükséges.

 

Nyitókép: David M. Benett / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés