A divatra mostanában az abszolút retró jelző illik, de a tervezők nem hagyják csak a 20. századra a képzeletet. Vivienne Westvood legalábbis biztosan nem, aki elképesztő esküvői ruhát tervezett a 18. század stílusából merítve.

Vivienne Westwood nem aprózta el a dolgot

Az impozáns darabot a párizsi divathéten mutatták be, és nem más vonult végig benne, mint Bella Hadid. A mesés ruhát a tragikus sorsú francia királyné, Marie Antoinette inspirálta, ami nem véletlen, hiszen híres volt fényűző életmódjáról.

Marie Antoinette kétségtelenül kimaxolta a barokkra jellemző pompát, ami a ruhán is szembetűnő. A derék a korszakot idézően extrán karcsúsított, amit a hangsúlyos csipkézés még drámaibb szintre emel. A ruha esése nagyon különleges, abroncsot idéző, ugyanakkor nagyon modern stílusban van kidolgozva.

Hogy teljes legyen az összhang, a hajat lófarokba fogták, és a korabeli parókákat idéző, göndör hajfürtőkkel dobták fel, amire pluszban fehér masnit kötöttek. Kiegészítőként méretes aranyfülbevaló is dukált, de egy, a karizmokat komolyan megdolgoztató hatalmas esernyőt is Bella kezébe adtak.

A modell egyébként teljesen odáig volt a ruhától, ki is jelentette, hogy simán végigvonulna az oltárhoz benne. Vivienne egyébként az egyik kedvenc tervezője, és azt nyilatkozta, hogy mindenképpen szeretné, ha egy általa tervezett ruhát viselne a nagy napon. Igaz, hogy se veled, se nélküled barátjával, a The Weeknd-el épp szakítottak, de ennek ellenére úgy vonult végig a kifutón, mint egy vérbeli menyasszony.

Képek: Getty Images/Richard Bord, David M. Bennett, Ki Price.

  • Megosztás:
hirdetés