A bársony népszerűsége az utóbbi években alaposan felpörgött. A fényes kelme az ünnepi megjelenés egyik alapjává vált, apránként pedig az utcai viseletbe is visszaszivárog. Ezt bizonyítja Vanessa Hudgens legújabb fotósorozata, a High School Musical egykori sztárja a kényelmes bársonyvariációkat mutatja be!

hirdetés

A tükörbársony szinte mindenféle stílusban megjelent már a divattörténelem során. Kezdetben csak az előkelő körökben volt elérhető az elegáns francia bársony, uralkodók, királynék hordták, majd pár évszázaddal később a hetvenes évek zajos forgatagában egy olcsóbb verziója lepte el a butikokat. A diszkókorszakban egyaránt megtalálható volt a nők és a férfiak ruhatárában. Univerzális anyagnak számított, hiszen szabhattak belőle mélyen dekoltált egészruhát, dögös overallt vagy elegáns öltönyt.

A nosztalgikus divathullámoknak köszönhetően a bársonyszövet változatai ismét visszakerültek a reflektorfénybe. Az ünnepi szezonban már egy ideje rendszerint felbukkantak a tükörbársonyból készült elegáns ruhák, felsőrészek, szoknyák, most pedig már az utcai divatot is uralja. Egy hétköznapibb verziója a plüssbársony, amiből akár kényelmes otthoni öltözék és sportruházat is készülhet.

Vanessa Hudgens megmutatja, mennyire sokoldalú és sikkes a bársony

A trend fellángolásához csak még inkább hozzájárul Vanessa Hudgens, akit az egyik legjobban öltözött színésznőnek tartanak. A 33 éves híresség különleges stílussal rendelkezik, melyben keverednek a bohém, romantikus, retró és modern elemek. Imádja a divatot, ezért nem meglepő, hogy őt kérte fel a Fabletics márka az új, hetvenes évek ihlette fotósorozatához.

Vanessa főként plüssbársony kreációkat visel, melyek nagyszerűen passzolnak a laza, bohókás stílusához. A színek és a képek hangulata a hetvenes éveket idézi, ahogyan a fazonok is az akkori divatra hajaznak, miközben finoman megjelenik az athleisure vonal, ami a kilencvenes és korai kétezres években futott fel a csúcsra.

 

Az alkalmi ruhák helyett a márka sportos, könnyen kombinálható, kényelmes darabokat alkotott a bársonyból. A puha nadrágok, felsőrészek ideálisak otthoni viseletnek, ám akár a városban is sétálhatsz bennük. A színskála igazán retró, hiszen csokorba gyűjtötték a diszkókorszak legnépszerűbb árnyalatait.

 

A fényes anyag az otthoni viselet mellett sok formában felbukkanhat az öltözködésben. A népszerű márkák kínálatában számtalan felsőrészt, nadrágot, ruhát találhatsz, melyek könnyedén kombinálhatók. A merészebbek pedig még egy pufidzsekit is bevállalhatnak. A plüssbársony kabátka igazán izgalmassá varázsolja a téli megjelenést.

A bársonyos felületű anyagok roppant sokoldalúak, hiszen készülhetnek belőlük sportos holmik vagy elegáns kreációk. Bármilyen stílusban megállják a helyüket, nem is csoda, hogy a tervezőket ismét megihlették.

 

A retró bársonyszövet a vagány, dögös fazonoknak köszönhetően kicsit sem tűnik régimódinak vagy unalmasnak. A nosztalgikus irányzatok nagyszerűen beillenek az aktuális felhozatalba. Egyre menőbb, népszerűségével még a farmeranyagot is lekörözi idén. A tükörbársony – és annak bármelyik verziója – elképesztően nőies tud lenni, és sokféleképpen, akár ruha, blézer, garbó, szoknya vagy nadrág formájában is bekerülhet az öltözékbe.

A sportosabb ruhadarabok szintén jól mutatnak fényes felületű anyaggal kombinálva. Bizonyos bársonyszövetek rugalmas elasztánnal vannak keverve, így a testre szabott topokhoz is jól passzolnak. Ha pedig az elegánsabb stílust kedveled inkább, akkor a kiegészítőkkel teheted fejedelmivé a megjelenésed.

 

Kiemelt kép: Monica Schipper / Getty Images. 

Képek a cikkben: FashionGoneRogue.com. 

  • Megosztás:
hirdetés