A karácsonyi készülődés és hangolódás elmaradhatatlan elemei a karácsonyi filmek. A régi klasszikusok szintén előkerülnek ilyenkor, sokan ragaszkodnak a jól megszokott hagyományokhoz ezen a téren is, és inkább az örökzöldeket nézik meg minden évben újra és újra. A kétezres évek elején vetített filmek gyereksztárjai mára felnőttek, sokukra alig lehet ráismerni. A Grincsben szereplő ragyogó szemű, cuki kislány, Taylor Momsen stílusa igencsak megváltozott az évek során.

hirdetés

 

Taylor Momsen a Grincs című karácsonyi filmnek köszönhetően lett ismert. Tündéri arca és csillogóan kék szeme mindenkinek azonnal beugrik, ha ünnepi alkotások kerülnek szóba. A most 28 éves színésznő ekkor még Jim Carrey oldalán igyekezett megmenteni a karácsonyt, mára azonban felnőtt nővé érett, és szinte rá sem lehet ismerni.

 

Taylor Momsen stílusa rendkívül egyedi, és meghökkentően más lett az évek során

Hazánkban Taylor Momsen számára A pletykafészek című tinisorozat hozta el a népszerűséget. A sorozatban eleinte egy szerény, bájos, fiatal lányt alakított, aki mindent megtett álmai eléréséért. Ekkoriban még mind a televízió képernyőjén, mind pedig a való életben visszafogottabb, kifinomultabb vonalat követett az öltözködése terén.

 

A sorozat elit iskolás hangulatát adó preppy stílus tükröződik vissza Taylor szettjein is. A rakott szoknya, a kardigán és a maszkulin kiegészítők halmozása meghatározó szerepet játszott a sorozatban.

 

A sorozatbéli karaktere az idő múlásával egyre inkább a vadóc, extravagáns stílusjegyeket viselte magán, az általa megformált szereplő vele együtt indult el a változás útján. Persze még ekkor is megjelentek a nőies, kifinomult kiegészítők Taylor Momsen szereléseiben, ám a négy évadon át tartó szereplése a televízió képernyőjén is hűen tükrözte a való életben zajló stíluskeresését.

 

Taylor Momsen mindeközben nem csak a színészkedéssel, hanem a modellkedéssel is próbálkozott. A gyönyörű lány sikeres lett ebben a szakmában is, 2010-ben Madonna Material Girl névre keresztelt kollekciójának arca lett.

 

Modellkarrierjének csúcspontját az jelentette, amikor John Galliano modellje lett. A híres tervező saját márkáján túl olyan híres divatházaknak dolgozott, mint a Givenchy vagy a Dior. Taylor Momsen stílusa és megjelenése ekkorra már teljesen átalakult, senki nem mondta volna meg, hogy ő játszotta a bűbájos kislányt a Grincs című karácsonyi filmben.

 

Az egykor elbűvölő, kedves arcú gyerekszínész mára felhagyott a filmekben és sorozatokban való szerepléssel, valamint modellként is véget vetett pályafutásának. Minden energiáját rockzenekarának, a The Pretty Recklessnek szenteli. Ettől függetlenül még manapság is látható magazinok címlapján.

 

Taylor Momsen átalakulása megdöbbentő, mára rá sem lehet ismerni bájos, tündéri vonásaira. Kalandos utat járt be mind karrierje, mind pedig stílusa szempontjából. Úgy tűnik, megtalálta azt a vonalat, ami igazán őt és személyiségét képviseli. A gyönyörű, vadóc lányt rocksztárként is imádják a rajongók.

 

Kiemelt kép: Robin Platzer/Twin Images/Online USA, Inc./Steve Granitz/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás: