Steffi Graf egyike minden idők legjobb teniszezőinek. Mind a négy Grand Slam-tornát megnyerte, emellett olimpiai aranyéremmel is büszkélkedhet. Az egykori teniszcsillag ma már visszavonultan él, most mégis kivételt tett, és a német Vogue magazin számára állt modellt.

hirdetés

Steffi Graf karrierje a nyolcvanas évek végén kezdődött. A teniszcsillag 1988-ban megnyerte mind a négy Grand Slamet, majd olimpiai bajnok lett egyéniben, a tiszteletére ezt a teljesítményt Golden Slamnek keresztelték. Összesen 377 hétig volt világelső, ez női és férfikategóriában is világrekord. A profi pályafutása 1999-ben ért véget, egy sérülés miatt vonult vissza. Ám azóta is az élete része a tenisz.

 

Az 52 éves teniszcsillag azóta a nyilvánosságtól visszavonultan él, két gyermek édesanyja. Steffi Graf sosem vágyott a hírnévre, számára mindig a tenisz volt a legnagyobb szenvedély. A hírnév és a siker csupán velejárói voltak a folyamatnak, sokszor pedig csak megnehezítették számára a dolgokat.

Steffi Graf viszonylag egyszerű életet él, 1998-ban létrehozott egy alapítványt, melyet Children for Tomorrow névre keresztelt. Az alapítvány a gyerekek megsegítésére jött létre, anyagi és mentális támogatást nyújt a szervezet olyan gyermekek számára, akik valamilyen ok miatt kénytelenek elhagyni a lakóhelyüket.

A mindennapi munka mellett az egykori teniszcsillag nem szeretne rendszeresen a magazinok címoldalán szerepelni. Most azonban mégis kivételt tett, a német Vogue kérésére modellt állt a legújabb lapszámhoz. Természetesen ezt sem öncélúan teszi, mivel a fotókhoz készült interjúban pár fontos dologra, illetve az alapítvány munkájára szeretné felhívni a figyelmet.

Steffi Graf elegáns ruhákban állt modellt

Steffi az interjúban többek között beszél a mentális egészség fontosságáról, a hírnévről és a közösségi média hatásairól. Szerinte a fiatal sportolókra sokkal nagyobb nyomás nehezedik manapság, mint korábban. A gyerekeknek minden téren nehezebb a dolguk, ami miatt sok a konfliktus és a feszültség. Úgy érzi, hogy ezekről a problémákról többet kellene beszélni.

A sportolókra hatalmas nyomás nehezedik, ezt a teniszcsillag mindig megpróbálta valamivel csökkenteni. Sokat volt egyedül, mivel számára a csend volt az, amitől igazán el tudott lazulni. Emellett szereti a hétköznapi dolgokat, az építészetet és a művészeteket.

Steffi Graf sokáig volt a figyelem középpontjában, de sohasem akart másnak tűnni, mint ami. Élsportolóként bármit el tudott volna adni a nevével, ezt a különféle márkák is tudták, de mindig odafigyelt arra, mihez adja a nevét.

Nem csak sportolói körökben emlegették szupersztárként, az egész világ úgy tekint rá a mai napig, de ő megmaradt az a jó értelemben vett hétköznapi nő, akivel azonosulni tud. Természetességéhez remekül passzol a Vogue fotósorozata, ami mindennapi környezetben, egyszerű összeállításokban ábrázolja a sportolónőt. Steffitől ugyanis távol áll a flanc és a felesleges körítés.

A legtöbb felvételen letisztult szabású nadrágot, inget visel, lapos talpú cipővel kiegészítve. Természetesen a teniszpályán nem, egy felvétel ott is készült.

Egyetlen kép erejéig a miniszoknyát is bevállalta, de egy nem túl kihívó darabra esett a választása. Bár az életében kiemelt helyet foglal el a sport, és kifogástalan az alakja, az öltözködés terén a visszafogottságot szereti. Nincs ellenére, hogy megmutassa tónusos, formás lábait, de általában jobban érzi magát kényelmes holmikban. Különféle rendezvényekre azonban nőies, sikkes ruhákat szokott összeválogatni.

Elegáns, letisztult képek készültek a teniszcsillagról, a felvételekkel remekül érzékeltették, hogy manapság mennyire fontos munkát végez. A képeket Stefan Ruiz fotós készítette Beverly Hillsben. A teniszcsillag a Michael Kors, Adidas X Gucci és a Tiffany & Co. darabjait viseli. A frizuráját Lauren Palmer-Smith készítette el, a sminkjét pedig Holly Silius alkotta meg.

Steffi Graf szinte semmit sem változott az évek során, remek formában van, mint a karrierje csúcsán. A sport és az egészséges életmód továbbra is az élete része, láthatóan tele van energiával és tenni akarással. Remek célt talált magának, amivel másoknak tud segíteni. Pozitív kisugárzása a képeken keresztül is megragadja az embert.

 

Kiemelt kép: ullstein bild / Getty Images. 

Képek a cikkben: Mike Powell, Bob Martin / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés