A profi smink és egy jól eltalált frizura teljesen új külsőt kölcsönözhet, a látványos átalakulás szinte garantált, ha valaki teljes egészében szakít a hosszú időn át beidegződött szépítkezési szokásaival. Sok nő elégedetlen a megjelenésével, de azért nem változtat, mert bizonytalan abban, mi állna jól neki, ilyenkor gyakran a trendek őrült váltakozása is inkább összezavarja az embert, semmint segítené, hiszen a legtöbben nem csupán divatos, hanem önazonos kinézetre vágynak, és olyan praktikákra, melyek könnyedén beültethetőek a mókuskerékként zajló mindennapokba. Olykor egy külső szemlélő, adott esetben egy szakember többet tud segíteni a változtatást illetően, hiszen gyakran nehéz elrugaszkodni a már berögzült frizuraviselési és sminkelési hozzáállástól. Csupán egy határozott döntés kell a megújuláshoz, és ez az egyszerű döntés teljesen megváltoztathatja az önmagunkkal való kapcsolatunkat.

hirdetés

A legtöbb nő igyekszik adni a megjelenésére, ugyanakkor sokaknak számos szerepben kellt helytállnia a mindennapok sűrűjében, így gyakran egyre rövidül, idővel pedig megesik, hogy elsikkad a szépítkezés procedúrája. Általában az időhatékonyság és a belső bizonytalanság miatt ragaszkodnak annyian a változatlan megjelenésükhöz, hiszen az évek óta ugyanúgy felvitt smink, vagy a gyors frizura, amihez nem feltétlenül kell fodrász, egyszerűbben kivitelezhető a feladatok tengerében. Bár a prioritás nem mindig a külsőségek felé billen egy nő életében, sőt, a legtöbb élethelyzetben nagyon nem, az elhanyagolt küllemnek visszaható ereje van, ami előbb-utóbb megtépázza az önbecsülést.

Az ápolt, sikkes frizura, valamint egy finom, nőies smink nagyon meg tudja dobni az önbizalmat. Amennyiben valaki szépnek, vonzónak látja magát a tükörben, sokkal határozottabbá és kiegyensúlyozottabbá válhat.

Ennek ellenére nagyon könnyű beragadni a mókuskerékbe, s számos esetben az énidő az, ami a teendők sokasága miatt megcsappan. Vannak, akik teljesen elhanyagolják a hajukat, mások lemondanak a szépen kivitelezett smink elkészítéséről, míg a ruhatár felújítása szintén egy ominózus pontja lehet az időspórolásnak.

Ezzel csupán az a probléma, hogy nem elég, hogy maguk a feladatok és az állandó megfelelési kényszer kimerítik az ember lányát, az egyre halványodó külcsín  még nagyobb terhet helyez a lélekre és az önbizalomra egyaránt. Egy döntés meghozatala soha nem könnyű. Sokan hajlamosak elodázni a fodrásszal és a sminkeléssel kapcsolatos időtöltést, pedig kívül-belül rengeteget számít egy kis odafigyelés és az, ha törődünk önmagunkkal.

 

Elég egy profi smink, egy sikkes frizura, és máris látványos az átalakulás

Ezek a csodás nők bevállalták a merészebb átalakulást, profi fodrász és sminkes segítségét kérték a stílusújításhoz. Az eredmények önmagukért beszélnek, szó szerint kivirultak megújult megjelenésük láttán.

 

Habár némelyikük nem feltétlenül saját elhatározásából döntött a változás mellett, cseppet sem bánták meg, hogy belevágtak az átváltoztatásba. Egészen más cél vezérelte őket, az arcukon látható öröm, megkönnyebbülés és büszkeség azonban egy és ugyanaz. Noha a nőiesség abszolút belülről fakad, rengeteget lendít az önbizalmon, ha megfelelő kezekbe kerül a megjelenés sorsa.

Egy profi fodrász pontosan tudja, hogy milyen frizura passzol igazán egy adott arckarakterhez, de a haj állapotát, a tincsek minőségét, esését is figyelembe veszi, a hajszínről nem is beszélve. A hozzáértő sminkesek megfelelő árnyalatokkal dobják fel az arcot, miközben remekül hangsúlyozzák az előnyös vonásokat.

Ahogy telik az idő, egyre nehezebbé válik a drasztikus változtatás, ám soha nem késő belevágni az izgalmas, stílusújító eljárásba. Ez a hat nő tökéletes példa arra, hogy igenis megéri merésznek lenni. Minden nő megérdemli, hogy nőiesnek és vonzónak lássa magát a tükörben.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés