Shakira énekesi tehetsége mellett, tánctudásával is bevéste magát a zenetörténelembe, hiszen videoklipjeiben, koncertjein rendszerint ízléses mozgásával is lenyűgözi a közönségét. Híres hastáncos mozdulatait pedig nem mással emelte ki, mint elképesztően szexis haspólóival!

hirdetés

A latin-amerikai énekesnő már a kilencvenes évek közepétől meghatározó alakjává vált a latin zenének, a kétezres évektől pedig a világ egyik legsikeresebb előadóművészévé nőtte ki magát. Shakira laza, életvidám stílusához és táncos fellépéseihez kétségkívül illettek a lengébb öltözékek, a haspólóval mondhatni kiegészítették egymást.

 

A világhírű énekesnő a kétezres évek elején nagy hatással volt óriási rajongótáborára, így sokan követték az öltözködési szokásait. Bár a haspóló már a kilencvenes években is trendinek számított, az énekesnőnek köszönhetően még inkább berobbant a divat világába. Shakira utlradögös szettjeit egyre változatosabb formában másolták le a nők, és a rövidke felsőrész a buliszerkók elengedhetetlen kellékévé vált.

Shakira megteremtette a haspólók aranykorát

A nyitott felsők az énekesnő vékony derekát és formás csípőjét rendkívül jól kiemelték. Éppen ezért nagyjából mindegy volt, milyen ruhadarab kerül rá, csak hangsúlyozza feszes hasát. Shakira gyakran válogatott a stílusok között, a has fölé érő pólók mellett, időnként mellényből és szimpla trikóból is készített magának hasvillantós szetteket.

 

A koncertekre választott fellépőruhák közé rendszerint az extrémebb, merészebb darabok is bekerültek. Habár gyakran viselte a laza fazonokat, azért mégsem ezekből válogatott a hétköznapi viseleteket illetően. A fellépések és a vörös szőnyeges megjelenések során azonban csak a legvadabb fazonokban jelent meg.

 

Az énekesnő gyakran bújt fémes anyagokból kreált darabokba, ám legtöbbször az aranyat választotta, ami nagyszerűen illett dús, szőke hajához. Ez a színtrend azóta is benne van a divat körforgásában, hasonlóan a haspólókhoz és az áttetsző anyagokhoz. Az efféle ruhadarabok napjainkban is gyakori elemei a legdivatosabb szetteknek, hiszen könnyen a nyári megjelenés legszexibb elemeivé válhatnak.

 

Kiemelt kép: Jon Kopaloff/FilmMagic / Getty Images.

Cikkfotók: Troy Rizzo, Michelly Rall/WireImage, J. Shearer/WireImage, Peter Kramer, Theo Wargo/WireImage, Focus on Sport, Nicky Loh, Carlos Alvarez, M. Caulfield/WireImage / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés