Selena Gomez egyértelműen az előnyös, nőies öltözködés mestere, megjelenéséről rendszerint ódákat zeng a sajtó. A gyönyörű énekesnő minden alkalommal fantasztikus összeállításokban jelenik meg a nagyközönség előtt, amelyek abszolút előnyösen mutatnak csinos alakján. Apró, egyszerű alaknyújtó trükkökre esküszik, amelyeket valóban érdemes ellesni tőle, ugyanis a szimpla hétköznapokon is bármikor bevethetők.

hirdetés

Selena Gomez nevét valószínűleg minden film- és zenerajongó jól ismeri, de a divat világában jártas hölgyek számára éppúgy ismerősen cseng. A harmincéves énekesnő egészen fiatalon vált népszerűvé, alakításait már tinisztárként is hatalmas érdeklődés övezte. Gyakran bukkant fel különböző magazinok címlapján, rengeteg divatanyag készült vele, s a vörös szőnyeges események aktív résztvevőjeként káprázatos kreációkban láthatta őt a nagyközönség.

Noha egy időre eltűnt a rajongók szeme elől, kevésbé volt aktív a közösségi médiában, nemrég megjelenő dokumentumfilmjével újból a népszerűségi lista élén találta magát. A My Mind & Me című film őszintén, kendőzetlenül mutatja be a csillogás mögött rejlő valóságot. Számos híresség esetében a tökéletesség az, ami külső szemmel látható, ám bizonyos esetekben súlyos nehézségek árnyékolják be a mindennapokat.

A dokumentumfilmben az énekesnő testképzavara is szóba kerül, ugyanis Selena abszolút elégedetlen volt alakjával. Mondhatni, nincs olyan nő, aki ne találna valami kifogásolhatót saját magán, valamilyen szinten mindenki elégedetlen magával, sokan nincsenek kibékülve a testükkel. Azonban amikor a tükörbe nézve elhatalmasodik az önutálat, s láthatóan elfajul a probléma, mindenképpen szakember segítségére van szükség.

Amíg az elégedetlenség nem okoz lelki problémákat, s megmarad egy egészséges, hétköznapi szinten, az alakformáló öltözködési trükkök sokat segíthetnek abban, hogy az ember lánya jobban érezze magát a bőrében. Az teljesen természetes, hogy vannak olyan fazonok, amelyek adott alakon nem mutatnak jól, ezeket célszerű kerülni. Minden testalkat számára más és más szabás előnyös. Vannak olyan öltözködési praktikák is, amelyek igazi klasszikusnak számítanak a divat világában, s bármikor bevethetők.

Selena Gomez előszeretettel alkalmazza a pofonegyszerű trükköket, melyek optikailag nyújtják az alakot és előnyösen formálják a sziluettet.

Selena Gomez az alakformáló öltözködés nagymestere

Karcsúsított derékvonal

Az egyik legegyszerűbb, mégis leghasznosabb praktika a nőies vonalak előtérbe helyezése. A karcsú derékvonalra vagy almaalkat esetében a mell alatti területre való fókuszálás abszolút kiemeli a csinos formákat, előnyösen alakítja a sziluettet. Selena Gomez gyakran választ karcsúsított, derékban húzott fazonokat, melyek valóban remekül mutatnak rajta.

Képek: Steven Ferdman/Getty Images for ABA/Getty Images.

 

Képek: Rodin Eckenroth/Getty Images.

 

V kivágás

A V kivágású blúzok és blézerek látványosan nyújtják a felsőtestet, előnyösen formálják a nőies alakot. A mély dekoltázs fantasztikus kisugárzást eredményez, hiszen függőleges vonalban vezeti a tekintetet. Abban az esetben, ha valaki nem kedveli a túlzottan kivágott felsőket, célszerű egy vékony, egyszerű topot vennie a V kivágású blúz alá. Ilyenkor a dekoltázs visszafogott marad, azonban a fazontrükk még mindig meghozza a kívánt hatást.

Képek: Raymond Hall/GC Images/Gotham/GC Images/Getty Images.

 

Képek: Tommaso Boddi/Getty Images for WE/Getty Images.

 

Szélesebb vállak

A válltömés vagy a vállban szélesebbre szabott felsők viselése azt a célt szolgálja, hogy a karcsú derékvonalra kerüljön a hangsúly. A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb trendje ráadásul újra szárnya kapott, elképesztően stílusos és sikkes megjelenést kölcsönöz a szimpla hétköznapokon is. Alakformáló hatása miatt sokan kedvelik, Selena Gomez is gyakran visel hasonló szabású blézereket.

Képek: Jon Kopaloff/Getty Images.

 

Aszimmetrikus részletek

Az aszimmetrikus ruhadarabok szintén azt a célt szolgálják, hogy megtévesszék a szemet, no persze amellett, hogy elképesztően különleges és egyedi megjelenést kölcsönöznek. Selena Gomez mesterien trükközik a különleges szabásokkal, s emellett kifejezetten kedveli a csinos, cseppet sem hétköznapi vonalvezetéssel bíró darabokat. Ezek a ruhák kifejezetten előnyösen formálják az alakot, az már csak hab a tortán, hogy roppant trendi és sikkes külsőt eredményeznek.

Kép: Presley Ann/Getty Images for Rare Beauty/Getty Images.

 

Képek: Gotham/GC Images/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Tibrina Hobson/FilmMagic/Getty Images.

Cikkfotók: Steven Ferdman/Getty Images for ABA/Rodin Eckenroth/Raymond Hall/GC Images/Gotham/GC Images/Tommaso Boddi/Getty Images for WE/Jon Kopaloff/Presley Ann/Getty Images for Rare Beauty/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés