A fenntartható divat az utóbbi években egyre inkább reflektorfénybe került. A nagy márkák egymás után készítik el a kreációikat környezetkímélő eljárásokkal, ám nem ők az egyetlenek, akik nagy szerepet tulajdonítanak az anyagok többszöri felhasználásnak. Az amerikai Debra Rapoport újrahasznosított kiegészítők megálmodója, különleges darabjaival pedig rendre elkápráztatja az embereket.

hirdetés

Debra Rapoport kapcsolata a ruhákkal mindig is különleges volt: már gyerekként is azt gondolta, hogy a kreációknak sokkal több jelentésük van annál, hogy elfedjék a testét. Fiatalként is azt vallotta, hogy az öltözködés olyasmi, amivel kifejezheti önmagát, és érzelmeket közvetíthet a többi ember felé.

Újrahasznosított kiegészítők, amelyek szemétből készülnek

A hatvanas években kezdett el különleges kalapokat, kiegészítőket készíteni. Az újrahasznosítás már a kezdetektől fogva a projekt része volt, és sokszor még a szemétben is szívesen turkált, ha meglátott valami érdekes alapanyagot.

Rendszeresen járja New York utcáit, ahol mindig talál valami érdekes anyagot, melyből valami újat és teljesen formabontót készíthet. Rá tökéletesen igaz a mondás, hogy ami másnak szemét, számára kincs.

Többek között maradék anyagokból, papírból, drótból és mindenféle használt műanyag holmiból is készített már nyakláncot, amelyet rendre megmutat a közösségi oldalán.

Nem csak az Instagramon népszerű a 74 éves asszony, ugyanis pár éve más művészekkel együtt kiállítása nyílt a Metropolitan Művészeti Múzeumban.

Debra továbbra is aktívan tevékenykedik, és rendszeresen tart órákat, workshopokat, ahol az érdeklődők elsajátíthatnak pár praktikát.

Debra valóságos művész, hiszen a kezei között a megunt dolgok újból életre kelnek. Kétségtelen, hogy rendkívül kreatív és színes egyéniség, ami az öltözködésében is megmutatkozik.

 

Kiemelt kép: John Lamparski / Getty Images. 

  • Megosztás: