A rövidnadrág különösen divatos idén, kortól függetlenül, így tehát 50 felett sem érdemes kihagyni a ruhatárból. A lényeg, hogy tudd, hogyan lehetsz benne stílusos úgy, hogy közben jól is érzed magad.

hirdetés

A rövidnadrág ötven felett is bátran viselhető ruhadarab. Mindenki megérdemli, hogy a lehető legcsinosabban nézzen ki és jól érezze magát a bőrében. Egy pillanatig se gondold, hogy csak azért, mert egy bizonyos korban vagy, már nem veheted fel. Minden azon múlik, hogyan viseled és mivel párosítod.

Rövidnadrág 50 felett: kortól függetlenül divatos idén, csak tudni kell viselni

Fontos, hogy mindenki megtalálja a saját stílusát és komfortzónáját. A megfelelő fazonú rövidnadrág kiválasztásával, sikkes kiegészítőkkel és kellő önbizalommal kortól függetlenül elérhető a csinos, sikkes megjelenés.

A rövidnadrág ma már elfogadott alapdarab, ötven felett pedig igazán jó választásnak bizonyulnak a nőies szabású megoldások. Idén pedig ott van a legnagyobb tavaszi-nyári trendek között a bermuda, amely jól eltalált fazonpárosításokkal cseppet sem szélesíti a sziluettet, sokkal inkább előnyösen formálja azt. Ez a térd fölé érő, egyenes szabású vagy A vonalú, általában elegánsabb anyagból készült rövidnadrág igazán nőiesen viselhető. Ám nem árt tudni, hogyan érdemes kombinálni az öltözék többi elemével úgy, hogy stílusos legyen a végeredmény.

Az Instagramon milliós követőtáborral rendelkező Tanja Jager, a szintén népszerű Petra Dieners és Natasha Chadikovska ötven feletti nőknek ad stílustippeket, kortalan öltözködésükkel sokakat inspirálnak. Érdemes ellesni tőlük néhány praktikát, akár a rövidnadrág viselésével kapcsolatban is.

Megfelelő hosszúság választása

Ha nem szívleled a combokat láttató, túl rövid fazonokat, célszerű a térd fölé érő vagy kicsit hosszabb, középhosszúságú rövidnadrágok közül választani. Bár ezek a megoldások otikailag rövidíthetik a lábakat, csalhatsz picit, ha magas derekú darabot viselsz, amely A vonalban enyhén szélesedik. Igaz, magas sarkú cipőkkel is jól mutatnak az efféle kreációk, de nyáron nem mindig bizonyulnak kényelmesnek. Ebben az esetben a testszínű, nude árnyalatú balerinacipőkkel trükközhetsz, melyeknek enyhén keskenyedik az orra. Az ilyen cipellők optikailag nyújtják a lábakat, akkor is, ha lapos a talpuk. A hátul nyitott, törpesarkú, szling fazonú topánok ugyancsak hosszítják a lábakat.

Klasszikus szabású darabok

A klasszikus, letisztult szabású rövidnadrágok mindig divatosak és nőiesek. Válassz olyan fazonokat, amelyek hangsúlyozzák az alakod előnyeit és kényelmesek.

Kiegészítők

Egy jól megválasztott öv, elegáns cipő vagy nyári kalap stílusossá teheti az egész megjelenést. Ügyelj arra, hogy a kiegészítők harmonizáljanak a rövidnadrággal és a többi ruhadarabbal.

Rétegezés

Hűvösebb napokon vagy esti programokhoz egy könnyű blézer vagy kardigán kiváló választás lehet rövidnadrág mellé, hogy az összhatás elegáns és kifinomult maradjon.

Anyag és minőség

Ügyelj az anyag minőségére. A természetes szövetek, mint a pamut, a len vagy a vászon, nemcsak kényelmesek, hanem elegánsak is. Kerüld a túl feszes, rugalmas anyagokat, amelyek kevésbé előnyösek.

Színek és minták

Válassz semleges vagy pasztellszíneket, amelyek könnyen kombinálhatók más ruhadarabokkal. A visszafogott minta, mint például a csíkos vagy a pöttyös, szintén jó választás lehet.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés