A lokális edzések segíthetnek, hogy még hatékonyabb legyen a kardiózás. Önmagukban nem sokat érnek, hiszen rövidek, és csupán egy-egy területet céloznak meg, de szükség van rájuk a zsírégető program mellett, különösen, ha bizonyos testtájakról szeretnél néhány centit lefaragni. Az alábbi karcsúsító torna karbantartja a csípő és a felső comb izmait, így feszesebb kontúrokat eredményez, ami akár 1-2 centi mínuszt is jelenthet.

hirdetés

Ha fogyni szeretnél, mindenképp szükséges beiktatni az edzéstervedbe valamilyen magas intenzitású testmozgást, amit hetente több alkalommal is végezhetsz. Emellett azonban, az izmok fejlesztése is fontos, ami hozzájárul a feszesebb sziluetthez. Márpedig, ha nem folyik szét a kontúr, pár centivel karcsúbb lesz a test körvonala, ami rengeteget számít például egy nadrágméretnél, vagy a fazon esetében, hogy mennyire mutat jól, vagy sem.

A csípőnél gyakran tapasztalható, hogy hullámossá válik a kerek íve, ami az itt-ott felbukkanó zsírpárnáknak köszönhető. Ezek a kis puklik nem fognak eltűnni napi 7 perc karcsúsító tornától, mellette az is fontos, hogy változtass az étrendeden, és aktívabb életmódra válts. Kiegészítés gyanánt viszont jól működhet az alábbi rövid, erősítő edzés, ami segít fellendíteni a zsíranyagcserét, de elsősorban az izmokra koncentrál. A comb felső részét, a derekat, valamint a csípőt vonja terhelés alá, de a popsi is profitál ezekből a mozdulatsorokból. A fejlettebb izom jobb tartást ad a bőrnek, feszesíti a kontúrokat, ezáltal összébb húzza a a terebélyesebb, felpuhult területeket.

Karcsúsító torna, akár kezdőknek is

A torna nagy része fekvő pozícióban végezhető, vagyis kis helyet igényel a lakásban, és csupán egy polifoam szivacs kell hozzá, illetve bemelegítéssel együtt 10 percnyi szabadidő. A derék, a csípő, és a comb felső része dolgozik a legjobban, vagyis ezeken a területeken várható pár hét rendszeres edzés után látványos és érezhető feszesedés, hiszen fokozatosan tónusosabbá válnak az izmok. Kardió vagy intervallumos tréninggel kombinálva, a karcsúsító gyakorlatok akár több lépéssel is közelebb vihetnek a célul kitűzött, ideális méretekhez, és a korábban szűkösnek vélt nadrágokat is bátrabban bevállalhatod majd.

 

Az edzés haladóknak és kezdőknek egyaránt ideális. Néhány lábemelgetés után érezni fogod, ahogy égnek az izmok, de ne ijedj meg, ez azt jelzi majd, hogy a berozsdásodott tagjaid megfelelő terhelést kapnak, amitől fejlődni tud az izomzat. Ha minden nap elvégzed a gyakorlatokat, és mellette az étkezésedre, dinamikus testmozgásra is odafigyelsz, már két hét után látható eredményre számíthatsz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés