Évtizedekig tartotta magát az a tévhit a divat világában, hogy csak az lehet csinos, nőies, aki vékony, és nincs rajta felesleg. Az utóbbi években a plus size modellek, valamint a bloggerek is azon dolgoznak, hogy bebizonyítsák, a ruhaméret sok esetben csak egy szám. Most két lány mutatja meg, hogy az eltérő testalkat ellenére, ugyanaz a fazon mindkettőjüknek jól áll, és a divatos öltözködésnek a plusz kilók sem jelentenek akadályt.

hirdetés

Részben a közösségi médiának köszönhetően, kezd érvényre jutni annak a mondásnak az igazsága, hogy nem a méret számít. Hiszen a molett, vagy kerekded, dús idomokkal rendelkező hölgyek is öltözködhetnek csinosan és nőiesen.

Szerencsére a nagy divatházak és a fast fashion márkák is egyre több olyan darabot készítenek, amelyek a friss trendeket követve is előnyösen mutatnak gömbölyded alkatokon. Egyes ruhagyártók például minden kreációt elkészítenek nagyobb méretben is, így biztosan mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő kreációt.

Ugyanaz a testalkat, eltérő méretű ruha

Az utóbbi években a pozitív testkép uralja a divat színterét, és sok blogger a plusz kilók ellenére vált népszerűvé. A nők nem rendelkeznek egyforma méretekkel, és tévhit azt gondolni, hogy csakis akkor lehet valaki nőies, ha belefér a 34-es ruhákba. Eltérő testalkattal rendelkezünk, de ez így van rendjén. Van, aki akkor sem közelíti meg az S-es fazonokat, ha a testmagasságához viszonyítva teljesen normális a testsúlya. Emiatt azonban, kár önostorozásra vetemednie.

Az önelfogadásnak ezt a formáját erősítik az alábbi bloggerek, akik megmutatják, hogy ugyanaz a szerelés mennyire jól mutat, eltérő méretben.

A lányok testalkata hasonló, hiszen mindketten szélesebb csípővel és keskeny derékkal rendelkeznek. A kiválasztott darabok pedig előnyösen mutatnak a bloggereken.

Rendszeresen osztanak meg képeket, amelyeken mindig egyforma ruhát viselnek, ezzel is a pozitív testképet erősítve, hiszen a megjelenés a fontos, nem a ruhaméret.

Természetesen nem ők az egyetlenek, akik szeretnék felhívni a nők figyelmét az önelfogadásra. Denise Mercedes és barátnője, szintén rendszeresen osztanak meg testpozitív-tartalmat.

Denise volt az elindítója a #stylenotsize, illetve a #becauseitsmybody hashtageknek, és folyamatosan arra biztatja a nőket, hogy mutassák meg, hogy a plusz kilók ellenére mennyire csinosan fel tudnak öltözni.

Ezekből jól látszik, hogy a szépségnek nincs sémája, nem függ attól, hogy ki milyen magas, hány centi a dereka, vagy mekkora a combkerülete.  Sokkal inkább az arányokon van a hangsúly, így a plusz kilók ellenére is lehet valaki csinos és nőies.

Természetesen a testpozitív mozgalmak nem az elhízás népszerűsítéséről szólnak, hiszen a túlsúlyosság különféle egészségügyi problémákhoz vezethet. Csupán arra szeretnének rávilágítani a bloggerek, hogy a szélesebb csípő és a vastagabb comb még nem jelent akadályt a sikkes megjelenésnek.

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés