Sok nő attól nyeri vissza az önbizalmát, ha lead pár kilót, ám a gyönyörű plus size modell, La’Tecia Thomas akkor kezdte el jól érezni magát a bőrében, amikor több mint 20 kiló súlyfelesleget szedett fel magára. Nem az a célja, hogy a túlsúlyt népszerűsítse, ez egyszerűen csak az ő személyes története.

hirdetés

La’Tecia Thomas nem tökélte el magában, hogy a pozitív testkép mozgalom egyik példaképe lesz, akit majd mindig előhoznak a fogyás-hízás témájában. Ő egyszerűen csak szeretett volna kikászálódni a depressziójából, ami korábban elhatalmasodott felette, amikor folyton elégedetlen volt az alakjával, és minden napja a súlykontroll körül forgott.

 

Rengeteget sportolt – ezzel egyébként most sem hagyott fel, csak már nem kényszeresen űzi a testmozgást – drasztikus diétákkal, kalóriaszámolgatásokkal és kemény edzésekkel vékony, izmos hasú nőt faragott magából, de nem volt boldog. Folyton rettegett, hogy nem elég keskeny a dereka, vagy felszed pár kilót, ha nem koplal egy kicsit, és sohasem látta magát igazán szépnek a tükörben.

A videóban képeken mutatja meg, mennyit változott a teste a vékony korszaka óta, és főként arról beszél, hogy a magabiztosság, vagy az, hogy ki mennyire érzi magát nőiesnek, szexinek és szépnek, abszolút nem méretfüggő dolog.

Manapság vegetáriánus étrendet folytat, de már cseppet sem a súlykontroll miatt, egyszerűen csak szeretne testileg-lelkileg egészséges lenni, szeretné élvezni az étkezéseket, amit akkoriban, az edzésekhez előírt étrend követése mellett – sok csirkével és állati eredetű fehérjével – nem tudott örömmel befogadni.

Észbontóan nőies az amerikai plus size modell: La’Tecia Thomas így talált rá önmagára

Amikor folyamatosan diétázott, La’Tecia Thomas soha nem érezte önazonosnak a külső megjelenését. Valahol mélyen legbelül ott motoszkált benne, hogy csak mások elvárásainak igyekszik görcsösen megfelelni, éppen ezért nem tudott sem kiegyensúlyozottá, sem felszabadulttá válni.

Mivel alapvetően nőies a testalkata, borzalmas erőfeszítéseibe tellett fenntartania kisportolt alakját. Aztán egy napon átfordult benne valami, és már nem karcsú akart lenni, hanem boldog. Felhagyott a kalóriák számolgatásával, és nem csekkolta magát állandóan a tükörben. Nyilván az is segített visszaépíteni az önbizalmát, hogy plus size modellként egyre sikeresebb lett.

Eltökélte, hogy soha többé nem méri magát a kilók számával, hiszen az számít, hogy jól érezze magát a bőrében, egészségesen éljen, és ne bombázza magát mérgező, önbecsmérlő gondolatokkal csupán azért, mert nem tud megfelelni a tökéletes testideálnak.

Bár a mindennapi sport, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a fokozatos fogyás nem egészségtelen és önképromboló, hanem épp ellenkezőleg, a kényszeres edzésmánia, a drasztikus diéta és koplalás, valamint a bűntudatgeneráló ételmegvonás fizikailag és pszichésen is tönkreteszi az embert.

La’Tecia ma már népszerű plus size modell, sminkmester és Instagram-influenszer, valamint a pozitív testkép egyik motiváló aktivistája.

Személyes történetével senkit sem szeretne a testsúlytöbblet elérésére buzdítani, pusztán arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mindannyian mások vagyunk, másképp érezzük jól magunkat, és a szigorú önsanyargatás sohasem vezet jóra. Azt kell nézni, mi az a testsúly, amit még görcsös küzdelem nélkül el tudunk érni úgy, hogy közben nem tesszük magunkat tönkre idegileg és fizikailag.

Ugyanakkor köszöni szépen, ő így, a plusz kilóival együtt érzi magát a legjobban, rátalált a nőiességére, és sokat fejlődött az önbizalma. Végre kiegyensúlyozott, felszabadult, és rengeteg pozitív visszajelzést kap a motiváló erejét, valamint az alakját illetően.

Kiemelt kép: Monica Schipper/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés