Egyre több középkorú nő bukkan fel az Instagramon, hogy bebizonyítsa, 50 felett is lehet sikkesen öltözködni. Ők gyakran nem ragadnak le az alapdaraboknál, hanem kihasználják a divat nyújtotta lehetőségeket, ahogy az alábbi blogger hölgy is, aki nagyon vagányan kombinálja a mai trendelemeket. Bár az egyszerű kreációk elképesztően letisztulttá tudják tenni a szerelést, mégis érdemes kísérletezni, mivel pár ügyes praktikának köszönhetően nagyon nőies stílus alakítható ki.

hirdetés

A fast fashion üzletekben felbukkanó ruhadarabok legtöbbször a fiatal korosztályt szólítják meg, pedig ma már kijelenthetjük, hogy a divat kortalan, így nincs kőbe vésve, hogy ötven felett milyen fazonok jöhetnek szóba. Abszolút ízlés dolga, hogy ki miből válogat, ráadásul a visszafogott, időtálló, egyszerű alapdaraboknak is nagyon széles a palettája.

Sőt, a modern vonalvezetéssel kialakított kreációk között is akadnak olyanok, melyek kifejezetten kortalannak számítanak, így  az ötven feletti hölgyek ruhatárában éppúgy helyet kaphatnak. A túlméretezett szabású ingek, a pliszírozott szoknyák, vagy az edzőcipők elképesztően vagánnyá teszik az összhatást. Hódít a retró, így számos múltbéli divatelemmel találkozhatunk a kínálatban, amelyek nagyszerűen variálhatóak.

 Divatos öltözködés 50 felett: a vagány stílus is keverhető a nőies fazonokkal

Tracey Lea közel harminc éve dolgozik a divatiparban, és szinte az összes trendet kipróbálta. Az elmúlt évtizedekben volt alkalma kitapasztalni, hogy mi az, ami előnyösen áll neki, ezért manapság már könnyedén válogatja össze a darabokat. Gyakran ad tanácsokat ötven feletti nőknek, hogyan vigyék bele egyéniségüket a szimpla öltözékekbe.

Szereti a hetvenes évek ihlette kreációkat, így gyakorta megjelennek a retró divatelemek az öltözékében. Az overisize blézerek, a mamafarmerek és a sikkes csizmák jelentik a ruhatárának az alapját, ezek kombinációját szinte bármikor elő tudja kapni.

A stylistként dolgozó nő imádja a lazább darabokat, ám mindig figyel az egyensúlyra, így a megjelenése sohasem kelt slampos összhatást.

Az egyenes szabású szövetkabát elképesztően divatos lesz a tavaszi szezonban, ez az örök darab a középkorú nők ruhatárából sem maradhat ki.

A 49 éves nő szekrényéből nem hiányozhatnak a slágerdarabok sem, imádja a nagypapamellényt és az overallt.

A vagány stílusú blogger a nőiesebb kreációkat sem veti meg, gyakran visel ceruzaszoknyát, vagy letisztult szabású nadrágkosztümöt.

A rövidebb nadrágokat is kedveli, melyekből legtöbbször bermudát választ.

 

Kiemelt kép: Trayslounge / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés